ȘTIRIPremierul Orban a găsit soluția pentru piețele închise. Scoate țăranii să vândă...

Premierul Orban a găsit soluția pentru piețele închise. Scoate țăranii să vândă în piețe în aer liber, la sfârșit de săptămână

Premierul Ludovic Orban a cerut, sâmbătă, ca acolo unde piețele sunt închise din cauza restricțiilor sanitare să fie amenajate altele în spații deschise și, unde este posibil, să se organizeze piețe volante, unde producătorii locali să-și vândă legumele și fructele.

Premierul Ludovic Orban a discutat sâmbătă despre problema piețelor închise la interior cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și cu Robert Negoiță, președintele Asociației Municipiilor din România, urmând să fie organizate piețe volante, a anunțat Digi24.

Potrivit sursei citate, astfel de piețe ar urma să fie organizate în București în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Premierul a subliniat că va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică să susțină autoritățile locale în amenajarea acestor spații.

„Pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli care nu-şi vor putea vinde marfa în pieţele închise din Capitală (a căror funcţionare va fi temporar suspendată pentru a limita răspândirea covid), municipalitatea bucureşteană va amenaja pieţe volante şi spaţii deschise suplimentare”, a scris primarul Capitalei, Nicușor Dan, sâmbătă, pe contul său de Facebook.

De altfel, mai mulți primari au anunțat că au discutat cu premierul și au început demersurile.

„Având în vedere măsurile tot mai stricte impuse de pandemie, este absolut necesar să venim în ajutorul producătorilor și de aceea s-a ajuns la această soluție. Ei își vor putea vinde mai ușor produsele, iar cetățenii nu vor fi constrânși să renunțe la fructele și legumele proaspete, naturale, pe care le găsesc doar în piețe. Așadar, producătorii agricoli sunt încurajați să solicite organizarea unor astfel de piețe”, a completat Marcel Laurențiu Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Și în Deva, primarul Florin Nicolae Oancea a anunțat că vine în sprijinul producătorilor români cu o astfel de măsură. El a menționat că primăria va organiza pieţe volante, în aer liber, în cartierele Devei, pentru ca oamenii să nu circule în tot orașul și să existe riscul să se infecteze.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...