ACTUALITATEPărintele Vasile Antonie Tămaș a împărțit peste 40 de tone de mâncare...

Părintele Vasile Antonie Tămaș a împărțit peste 40 de tone de mâncare și lemne de foc oamenilor nevoiași

Preotul Vasile Antonie Tămaş, din Covasna, face campanii de ajutorare în toată ţara, iar anul acesta a împărţit peste 40 de tone de mâncare și lemne pentru foc celor mai puţin norocoşi. „Crăciunul e în fiecare zi”, spune preotul.

„Crăciunul e în fiecare zi şi a dărui e un gest pe care trebuie să îl faci continuu” – asta este lecţia pe care Vasile Antonie Tămaş, un preot din Vâlcele, judeţul Covasna, o transmite enoriaşilor.

Acesta trăieşte în inima Transilvaniei, pe care o împarte cu maghiari, saşi şi romi. Nu ţine cont de etnie şi, din Maramureş până în Dobrogea, împarte mâncare şi lemne celor nevoiaşi. Anul acesta a împărţit 40 de tone de alimente şi a ajutat oameni să îşi repare casele distruse de ape.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Umanitatea sau voluntariatul nu are legatură cu etnia, are legatură cu Hristos şi astea ne definesc ca om. Din punct de vedere umanitar am colaborat cu maghiarii din zonă şi mi-au fost alături şi cei care au restaurante, şi oamenii care lucrează pentru ei, şi cei cu magazine alimentare. Din punct de vedere umanitar nu am avut probleme. Sunt mândru că mulţi maghiari au spijinit acţiunile noastre”, explică preotul Tămaş.

Voluntariat trebuie să facem pe tot parcursul anului, nu să umplem frigidere doar de sărbători când toată lumea ajută.

Sărmanii suferă de foame şi frig şi după sărbători, consideră preotul.

Acesta are peste 61.800 de urmăritori pe Facebook, acolo unde și anunţă toate acţiunile caritabile.

„Văzând postările părintelui l-am întrebat dacă are nevoie de voluntar. E o experiență deosebită. Ai o satisfacţie că în urma participării tale poţi ajuta”, arată Cătălin Boşcăneanu, voluntar în campaniile preotului.

„Românul meu este omul care nu şi-a pierdut demnitatea de-a lungu secolelor (…) a fost tot timpul o gazdă primitoare, nu s-a răzbunat. (…) Ăsta e românul meu, un tricolor uitat în munţii Apuseni, cum zicea Adrian Păunescu”, mai punctează Tămaş.

Preotul a fost hirotonisit în urmă cu 5 ani şi slujeşte în aceeaşi biserică în care şi tatăl său a fost preot 28 de ani, de la care a și moştenit glasul şi spiritul filantrop.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...