ACTUALITATEPrimul „unicorn” românesc se listează la bursa din New York

Primul „unicorn” românesc se listează la bursa din New York

UiPath, compania pornită din București care a ajuns să fie evaluată la 35 de miliarde de dolari, iar acum se pregătește să se listeze la bursa de la New York, face primele dezvăluiri: venituri de 580 de milioane de dolari, 7.968 de clienți și o pierdere netă de 92 de milioane de dolari. Până acum Daniel Dines, CEO și co-fondator, a vândut acțiuni în valoare de 160 de milioane de dolari, informează Ziarul Financiar.

În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de „unicorn”, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Compania și-a mutat sediul central în Statele Unite ale Americii.

UiPath ajută la automatizarea sarcinilor repetitive și de rutină în domenii precum contabilitatea și resursele umane. Compania va fi listată la New York sub simbolul „PATH”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...