luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEVarujan Vosganian, fost ministru al Economiei: Statul român este beneficiarul exclusiv al...

Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei: Statul român este beneficiarul exclusiv al ticăloșiei creșterii prețului gazului

Statul român este beneficiarul exclusiv al creșterii prețului la gaze, scrie fostul Ministru al Economiei, Varujan Vosganian.

El afirmă că diferența suplimentară de preț pe care o plătim nu este cauzat de vreo creștere a cheltuielilor, iar profitul se duce la bugetul de stat.

„E ceva ce trebuie să știți despre ticăloșia creșterii prețului gazului metan, al cărei beneficiar exclusiv este statul român.
Creșterile de prețuri nu au nicio legătură cu costurile de exploatare. E o creștere mai deșănțată decât la stațiile de benzină, cu toate astea Guvernului i se par normală și nu trimite niciun control să vadă cum se stabilesc prețurile, pentru că o știe prea bine. Faptul că avem în țară destule gaze pentru consumul intern nu are nicio importanță, le plătim de parcă le-am aduce din Siberia. Art 135.d) al Constituției spune că statul trebuie să asigure utilizarea resurselor în concordanță cu interesul național. Pentru Guvernanții noștri interesul național presupune jecmănirea cetățenilor și îndestularea statului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Iată și dovada.
În anul 2021, vânzările ROMGAZ au fost de 4,7 miliarde de lei. În 2022, ele se preconizează a fi de peste două ori mai mari, adică de 11,2 miliarde de lei. Această creștere pe care o plătim din banii noștri se duce integral la buget!!! Cheltuielile cu taxele și impozitele în urma redevenței și a impozitului suplimentar cresc de la 1,9 mld lei la… 7,4 mld lei, adică de aproape patru ori!!!
Cu alte cuvinte, tot ce plătiți în plus nu are nicio legătură cu costurile de exploatare, nu majorează profitul companiei, nu e resursă de investiții pentru noi explorări și exploatări, ci se duce integral la buget. Adică la statul care altminteri, prin lacrimile amare ale guvernanților, vă plânge de milă”, a scris Varujan Vosganian.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. Exact! Din cauza lui Citu care impreuna cu gasca lui au luat imprumuturi si au gasit cum sa le returneze si sa ramana cu banii.

 2. Statul român este beneficiarul exclusiv al creșterii prețului la gaze sau trebuie astupate ,,gaurile” de la buget din perioada cand Citu a fost prim ministru si ministrul finantelor?

 3. Iar acei bani se vor duce la plata datoriei, datorie ce a crescut în doi ani cu 60 de miliarde euro.
  Bănuieli:
  – nu cred că acei bani au ajuns măcar în România sau dac-au auns s-au dus unde trebuia să meargă; nu se vede nimic la ce-ar fi fost folosiți.
  – se va plăti doar dobînda
  – împrumutul e de la oameni în carne și oase, toate statele sînt datoare. Cui?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE