ACTUALITATEPărintele Dan Damaschin: Statul român plătește diurne unor oameni înarmați pentru ca...

Părintele Dan Damaschin: Statul român plătește diurne unor oameni înarmați pentru ca nici un creștin care nu e din Iași să nu se roage în Mitropolie. Mai puteți răbda atâta nedreptate?

Părintele Dan Damaschin a relatat, pe Facebook, un caz incredibil în care politiștii i-au confiscat unei femei sărace bureții strânși din pădure, părintele amintind și de oamenii de ordine plătiți de statul român pentru a împiedica creștinii să se roage la Sfânta Parascheva.

Părintele Dan Damaschin povestește că a întâlnit pe stradă o femeie care plângea și de la care a aflat că poliția îi confiscase bureții strânși din pădure. Femeia, mamă a opt copii, a pornit spre Iași să vândă bureții, sperând să facă rost de bani pentru a cumpăra mâncare pentru cei 8 copii.

„Totul bun și cu folos până când oamenii legii, angajați de statul atotștiutor și atotputernic pentru a-i ocroti pe cetățeni de adevăratele pericole sociale, au descoperit-o. Ce a urmat?

Confiscarea sacoșei cu marfa ilegală (pe cealaltă a reușit să o arunce în boscheți) și alungarea pe străzi mai ceva ca pe un câine.”Ai mare noroc că nu te amendez, dar data viitoare nu scapi!” ”, povestește părintele.

În final, părintele a ajutat mama să cumpere de la magazine cele necesare pentru cei opt copii ce o așteptau acasă.

„În tot acest timp, același stat român plătește diurne și deplasări la mii de oameni înarmați pentru ca nici un creștin neieșean să nu se roage în Mitropolie. (la cârciumi, mall-uri, târguri, cabine de vot, etc nu este nici cea mai mica problemă). Nimeni nu întreabă acești oameni flămânzi și striviți de durere și minciuni dacă au nevoie de ajutor. De data aceasta, cu inima sfâșiată și ochii înecați în lacrimi am reușit să-i alin durerea, mai ales după ce i-am promis că în vreo două săptămâni ne apucăm și de-o căsuța numai a ei (acum dorm 12 suflete în 10 metri pătrați pe un pat și pe niște plăpumi). Dar mă întreb, dragilor, mai pot și mai puteți răbda mult atâta nedreptate?”, a scris, pe Facebook, părintele Dan Damaschin.

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...