Papa Francisc a publicat „normele” prin care permite clerului să „binecuvânteze” cuplurile homosexuale aflate în situații „neobișnuite”, informează Life Site News.
Declarația, denumită „Fiducia Supplicans”, a fost emisă pe 18 decembrie și a fost realizată de noul prefect al Doctrinei de Credință, Cardinalul Victor Manuel Fernandez (foto dreapta).
Practic, textul deschide ușa prezenței cuplurilor homosexuale în Biserica Romano-Catolică, în opoziție cu învățătura Catolică și Scriptura, precizează sursa citată.
„În orizontul conturat aici se află posibilitatea acordării de binecuvântări a cuplurilor aflate în situații neregulate și a cuplurilor de același sex, a căror formă nu ar trebui să găsească nicio fixare rituală din partea autorităților ecleziale, pentru a nu produce confuzie cu binecuvântarea proprie sacramentului căsătoriei.
În aceste cazuri, este împărtășită o binecuvântare care nu numai că are valoare ascendentă, ci este și invocarea unei binecuvântări descrescătoare de la Dumnezeu Însuși asupra celor care, recunoscându-se că sunt săraci și au nevoie de ajutorul Lui, nu pretind legitimitatea propriului statut, ci se roagă ca tot ceea ce este adevărat despre binele și valabil uman în viața și relațiile lor să fie investit, vindecat și înălțat prin prezența Duhului Sfânt. Aceste forme de binecuvântare exprimă o cerere către Dumnezeu de a acorda acele ajutoare care vin din impulsurile Duhului Său – ceea ce teologia clasică numește „haruri prezente” – pentru ca relațiile umane să se maturizeze și să crească în fidelitate față de mesajul Evangheliei, să se elibereze de ele. imperfecțiunile și fragilitățile și se exprimă în dimensiunea din ce în ce mai mare a iubirii divine”, se arată în secțiunea 31 a Fiducia Supplicans.
Comentând această situație, Asociația Pro Vita București arată că este un prim pas spre acceptarea căsătoriilor între persoane de același sex în Biserica Romano-Catolică.
„Scenariul „broasca la fiert”, varianta Vatican. Nu le zice de-a dreptul că-s căsătoriți, dar le dă „o binecuvântare”. Și e ceva formal, nu e o schimbare doctrinară. Și e doar în anumite cazuri. Și e doar o opțiune; în general, să stăm liniștiți că nu e ce credem și de ce ne temem.
Uite că nu stăm.
Ușor-ușor, ajungem unde vor ei. Tot ce e excepție azi va fi regulă mâine, tot ce e opțional va fi obligatoriu.
Observați același limbaj șmecheresc și liniștitor în care au fost ambalate și prezentate oamenilor toate marile schimbări ale ultimului secol. Broasca la fiert”, precizează Asociația pe canalul său de Telegram.
Biserica Romano-Catolică a renuntat la crestinism.
papa conduce cea mai mare corporatie planetara, nu o biserica, incepand cu anul 1054
Optimist vorbind: ați mai primit o libertate („democratică”).
Eu vă spusesem deja că n-am idee (n-am știut niciodată) cât de mare este „cererea” – și nu mi-ați răspuns.
P.S.
D-na Pogonat ne-a pus o melodie „anticapitalistă, feministă”. Iar acum o drege cu „Papa, ou t’es ?”, a lui Stromae/Maestro:
https://www.youtube.com/watch?v=oiKj0Z_Xnjc
Ascultați versurile!