OPINIIPandemia de Covid-19 în România, primul an…

Pandemia de Covid-19 în România, primul an…

Total decedați de Covid-19 după un an: 20.299.Câți oameni mor de fapt în România pe zi ?

Peste 680 decese pe zi, de când se fac rapoarte pe site-ul Ministerului Sănătății (2009). Dar asta nu vi sa spus la televizor până acum…

Cea mai mica mortalitate în anii din urmă a fost în 2013, puțin peste 250.000, potrivit INSP.

Practic în România într-o lună sunt înregistrate peste 20.500 decese.

Așadar avem morți de Covid 20.299 într-un an și nouă ne mor pe lună 20.500 de oameni, din indiferent ce rațiune, de la accident la cancer.

Dacă punem întreaga viață în balanța risc / beneficiu atunci este justificată  suferința celor bolnavi care nu se pot trata din pricina rigorilor impuse în pandemie ?

Este justificată pierderea de vieți omenești, bolnavi care nu se pot trata corect și la timp, din acest motiv ?

Este justificată distrugerea economică și compromiterea educației din pricina pandemiei ?

Mortalitatea declarată este de aprox. 2%. Să zicem că e așa, chiar dacă aici intră și pacienții bolnavi de cancer în fază terminală și care mor de Covid, pentru că în ultima lună de viață s-au îmbolnăvit și de Covid-19.

Este atunci normal și democratic ca pentru a salva 2% din populație să sufere toți restul ? Să înăbușim viața socială și cea economică, să compromitem educația tinerilor pentru a salva un sistem de sănătate bolnav ?

Viața fiecăruia dintre noi este importantă, dar viața comunității nu este și ea importantă ? Dacă democrația este sistemul de guvernare cel mai corect și mai bun, unanim recunoscut și aplicat, nu ar fi cazul acum după ce am văzut care sunt pericolele, măsurile luate și efectele, să decidem într-un mod democratic printr-un referendum dacă păstrăm aceste măsuri care distrug economia, afectează sănătatea per ansamblu și compromit educația tinerelor generații ?

Epidemia se definește ca fiind apariția unei boli, într-o colectivitate umană cu o incidență net în exces față de frecvența normal așteptată.

Spre exemplu pentru gripă (informații din www.roche.ro): “Gripa provoaca anual peste 100 milioane de cazuri de imbolnaviri doar in Europa, Japonia si SUA.”

După 15 luni de pandemie potrivit worldmetter  avem 114 milioane de cazuri de infectare cu Sars-Cov 2 în întreaga lume, adică pe lângă Europa SUA și Japonia, sunt luate în calcul  și  America Latină, Africa, Australia, țările din spațiul ex-sovietic, India și China…

Până în 2009 OMS a folosit o definiție și un sistem de clasificare a evoluției epidemiilor în 6 etape, care pot conduce la declararea unei pandemii.

În februarie 2020, OMS a lămurit că „nu există o categorie oficială (pentru o pandemie) … Din motive de clarificare, OMS nu folosește vechiul sistem din 6 faze – aflăm de pe wikipedia.

Pentru Dvs. e mai clar acum ?

După Davos 2021 sub lozinca The Great Reset auzim de la Angela Merkel că pandemia se va termina când toată lumea se va vaccina. Aflăm că vaccinurile trebuiesc adaptate. Și medicii încep să spună că acest coronavirus va rămâne în lume 20-30 de ani, pentru că și-au adus aminte că acest tip de virus, responsabil de guturai, este extrem de prolific în generarea de noi tulpini virale. În condițiile în care prin măsuri de restricționare a circulației au luat contact cu virusul unul din 7 oameni pe glob, da este posibil ca pandemia să dureze, dacă aceste restricții se mențin, ani de zile până când întreaga populație va lua contact și se va imuniza față de acest nou coronavirus. Sau există perspectiva ca la fiecare 3…6 luni, când apare o nouă tulpină virală, să ne fie propusă / impusă o nouă campanie de vaccinare.

Dacă stau bine să mă gândesc s-au terminat ele epidemiile de ciumă și holeră până să se nască Merkel, fără să se vaccineze nimeni, pentru că așa cum vin, dacă vin pe cale naturală, așa se și sting, cu toate daunele pe care le provoacă. Dacă nu vin pe cale naturală, e o altă poveste…

Oricum pregătiți-vă, de parcă ați avea ce face…, pentru un an mai prost decât 2020, și pentru noi restrângeri ale libertăților, într-o nouă normalitate…

Dublul limbaj devine noul limbaj, marea resetare s-ar putea să fie o mare revoluție neo-marxistă în care să fiți despovărați de liberul arbitru, pentru început. Cum s-ar putea realiza asta ? Simplu: printr-o distrugere economică planificată, care ne va transforma în proletari.

Fiți liniștiți ! După ce vaccinarea va deveni obligatorie, ne vom  recăpăta libertatea de a călători, în primul rând spre locul de muncă, în baza pașaportul vaccinal, vizat la zi. Cei aleși, adică inițiați, ne vor călăuzi spre noi planuri cincinale pentru Build Back Better.

Urăm succes Omului Nou în Noua Normalitate, într-o Nouă Ordine Mondială…

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...