ACTUALITATEOrganizațiile microbiștilor din România cer vehement redeschiderea stadioanelor în condiții normale: fără...

Organizațiile microbiștilor din România cer vehement redeschiderea stadioanelor în condiții normale: fără vaccin, test sau deplasări interzise

Organizațiile suporterilor de fotbal din România „Honor et Patria” și „Ploiești România” protestează împotriva măsurilor restrictive impuse pe stadioanele din România. Acestea au publicat un comunicat prin care explică cum, chiar și în afara stadioanelor, ei au luptat, luptă și vor lupta pentru libertate (de exprimare și nu numai).

„Noi, grupurile Camarazii România, Honor et Patria, Ploiești România, am decis să continuăm protestul început în martie și să nu acceptăm condițiile abuzive și liberticide (vaccin, test, deplasări interzise) impuse pentru accesul pe stadioane.

Ca grupări ultras, am luptat mereu pentru libertate, atât cea de exprimare cât și de deplasare și de orice fel și am încercat să menținem o linie nonconformistă relativ la încercările de introducere a măsurilor tot mai abuzive de control în stadioane și în societate în general.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Lupta noastră nu s-a rezumat niciodată doar la stadion, ci s-a extins și în afara acestuia, ori de câte ori am considerat că este de datoria noastră, ca tineri ultrași, să ne facem auziți, mesajele și acțiunile noastre vorbesc de la sine.

În primul rând, considerăm că acceptarea măsurilor impuse actualmente pentru acces pe stadion pentru a ne satisface pasiunea și plăcerea este împotriva principiilor și integrității noastre ca oameni.

Suntem siguri că aceste măsuri odată acceptate, vor deveni standard în viitor și vor reprezenta “noul normal”, ceea ce nu putem concepe pentru noi și pentru semenii noștri.

În al doilea rând, nu putem accepta clasificarea oamenilor în “buni” și “răi” din punct de vedere al controlului sanitar și biometric și nu vom accepta acest lucru nici în afara stadionului.

Ultras înseamnă LIBERTATE! Libertatea noastră nu poate fi condiționată de măsurile lor nefondate și nici nu acceptă să fie încadrată între ghilimele.

Credem că prin accesul în stadion în condițiile actuale am LEGITIMA aceste măsuri liberticide și deci am fi complici la abuzurile și discriminările și mai mari care vor urma. Nu îi judecăm pe cei care decid să intre pe stadion, fiecare merge pe linia pe care consideră, și nu susținem că am fi singurii care dețin adevărul.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Noi am decis să continuăm coerent pe linia începută odată cu lansarea protestului, în felul nostru. Ne vom deplasa în măsura posibilităților la stadion în ziua meciului, dar doar pentru a protesta din exterior, până când aceste abuzuri vor înceta și vom simți iar libertatea.”, scrie în comunicatul semnat de cele două grupuri de suporteri.

În luna iunie, aceste două organizații și încă câteva (Camarazii România, Uniți Sub Tricolor, Dulce Românie) au refuzat să participe la meciul echipei naționale cu Georgia din cauza măsurilor considerate „abuzive” de către aceștia. Autoritățile au impus ca doar cei vaccinați sau testați pe propria cheltuială pot participa la meci.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate