duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Emisiune la TVR despre corectitudinea politică. Fiul unui fost turnător...

VIDEO | Emisiune la TVR despre corectitudinea politică. Fiul unui fost turnător și colaborator al Securității și al lui Vadim o acuză că se „inspiră din teoriile lui Putin”

Duminică, 21 noiembrie de la ora 19:00, pe TVR 1 a fost difuzată emisiunea „Omul și timpul”, realizată de către Rafael Udriște. Tema ediției a fost „Corectitudinea politică”.

Invitații emisiunii, publicistul Cătălin Sturza și lectorul univ. dr. Ionuţ Butoi, de la Facultatea de Jurnalism a Universității București, au discutat despre originile fenomenului cunoscut drept „corectitudine politică” și cum a ajuns în forma din zilele noastre.

Printre altele, realizatorul Rafael Udriște a afirmat:

„Acest radicalism cultural care a ţâşnit atunci din universităţi până la Capitoliu ne creează astăzi tuturor mari probleme de convieţuire şi de armonizare a mai multor direcţii de gândire. Astăzi avem şi noi martirii noştri identitari, activiştii cauzei LGBT sau ai terorismului ecologic, care, de cele mai multe ori, atacă orice fel de normă socială în numele drepturilor omului. În numele libertăţii au ajuns să dărâme, să excludă, să nege realitatea, să reducă la tăcere pe oricine iese din şabloanele corectitudinii politice. Lipsa de discernământ, contestarea anatomiei umane, anularea contextelor istorice au condus la situaţii hilare, dacă nu ar fi dramatice. De ce spun asta? Pentru că artişti şi gânditori esenţiali ai umanităţii ajung sa fie interzişi pentru că au trăit cândva în realităţi socio-politice care ies din graniţele corectitudinii politice de astăzi. Vergiliu, Shakespeare, Beethoven, Mozart, chiar şi Oscar Wilde sunt victimele corectitudinii politice. De ce? Pentru că reprezintă supremaţia omului alb. În aceste condiţii, civilizaţia noastră riscă să sucombe fără drept de apel”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Universităţile din Europa sau din America încep să nu mai transmită cunoştinţe şi valori de teamă să nu încalce rigorile periculoase ale corectitudinii politice, scrie siteul TVR. „Victimizarea identitară începe să fie condiţie esenţială în orice domeniu, în detrimentul meritocraţiei, al adevărului istoric şi chiar al fiziologiei. În aceste condiţii, putem să ne gândim că într-o bună zi corectitudinea politică extremă va duce la anularea gândirii critice şi va alimenta din ce în ce mai mult intoleranţa pe care tocmai ea o incriminează cu tărie. Cu alte cuvinte, dacă opiniile tale insultă, şi insultele mele au dreptul de a fi opinii”

Emisiunea a fost luată la țintă de către Ovidiu Raețchi, cunoscut promotor al „corectitudinii politice”. Fostul deputat al PNL a scris în Libertatea un editorial în care acuză TVR de promovarea unui „mesaj antieuropean, inspirat parcă din teoriile lui Putin”.

Raețchi – care la începuturile carierei politice a colaborat cu revista antisemită „Tricolorul”, a lui Vadim Tudor – afirmă că „Ecologia, protejarea minorităților, respectul pentru identitatea LGBT”, nu sunt „radicalism cultural”, ci „valori centrale ale Uniunii Europene și se regăsesc în legislația Uniunii și în marile sale proiecte de viitor”.

El scrie că ideile prezentate la TVR vor fi găsite și la „la o paletă largă de conservatori, trumpişti, neofascişti, viktororbanişti, putinişti, ortodoxişti”.

Ovidiu Raețchi este fiul lui Geo Raețchi, turnător și colaborator al Securității ceaușiste, așa cum afirmă siteul Podul.ro. Mai mult, aceeași sursă precizează că Raețchi a fost promovat politic de către fostul colonel de securitate Corneliu Ciontu, în structurile formațiunii lui Dan Voiculescu.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE