ACTUALITATEOpt asociații și un sindicat au transmis autorităților o solicitare de REVOCARE...

Opt asociații și un sindicat au transmis autorităților o solicitare de REVOCARE a măsurilor care condiționează drepturile și libertățile fundamentale de testare/inoculare/trecere prin boală

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept, Alianța Părinților, Asociația Neamunit, Coaliția pentru Educație și Justiție, Asociația „Angel”, Asociația „Medici pentru Consimțământ Informat”, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților (Jadl) și Asociația Eduarts au trimis o adresă către Guvernul României, Ministerul Sănătății, CNSU sau CNCAV prin care solicită, printre altele, revocarea măsurilor anti-Covid-19 care condiționează drepturile și libertățile fundamentale de testare/vaccinare/trecere prin boală, informează un comunicat primit la redacție.

Aceleași organizații au mai solicitat, prin intermediul memoriului amintit, următoarele:

-testarea gratuită a tuturor cetățenilor care vin în România din țările aflate în zona galbenă sau roșie;

– încetarea comunicării de informații nereale și înșelătoare de către reprezentanții autorităților publice către cetățeni, în susținerea campaniei de vaccinare, practică ce pune în pericol starea de sănătate a cetățenilor;

– stabilirea și comunicarea către cetățeni a persoanelor abilitate să emită prescripția medicală pentru vaccinare;

– modificarea „Formularului de exprimare a acordului informat al pacientului” pentru vaccinarea anti-Sars-Cov-2, astfel încât acesta să reflecte un consimțământ informat al pacientului și nu o simplă formalitate prin care consimțământul este viciat.

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept este reprezentată de avocatul Elena Radu (foto), iar asociația „Neamunit” de către Aureliu Surulescu. Alianța Părinților este reprezentată de președintele Cristian Filip.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...