luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEBiserica Scoției, decizie șocantă: permite căsătoriile între persoane de același sex. Teolog:...

Biserica Scoției, decizie șocantă: permite căsătoriile între persoane de același sex. Teolog: Decizia contrazice tot ce spune Biblia despre natura complementară dintre bărbați și femei

Scott Rennie,un preot al Bisericii Scoțiene a spus în cadrul unei emisiuni de la Radio BBC 4 că învățăturile Scripturii cu privire la relațiile homosexuale ar trebui regândite în contextul modernității, scrie The Christian Institute.

Afirmațiile lui Rennie vin în contextul în care Biserica Scoției a decis, recent, să permită recent, preoților să oficieze căsătorii între persoane de același sex.

Rennie, care este el însuși homosexual, a fost contrazis de către teologul Revd McGowan, care a spus că Biserica nu este în măsură să-și aleagă ce crede din Biblie și ce nu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Nu cred că avem libertatea să ne creăm propria moralitate, pentru că Dumnezeu a vorbit clar, prin Duhul Sfânt, în Scripturi. Evangheliile sunt clare, că actele între persoanele de același sex sunt împotriva voinței lui Dumnezeu, sunt păcătoase și Biserica nu ar trebui să le promoveze”, a declarat el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În replică, Rennie a spus că Scriptura trebuie citită prin prisma modernității, pentru că „înțelegerea asupra sexualității umane s-a dezvoltat, știm mai multe”.

Dezbaterea de la Radio BBC 4 a fost doar una dintre reacțiile iscate după decizia Adunării Episcopilor Bisericii Scoției de a permite căsătorii între persoane de același sex, luată la finalul lunii mai.

„Decizia contrazice tot ce spune Biblia despre natura complementară dintre bărbați și femei și despre caracterul și scopul căsniciei. În loc să urmeze cuvântul lui Dumnezeu, scris în Biblie, Biserica Scoției continuă să se ia după curentele populare”, a spus profesorul McGowan, unul dintre oponenții deciziei.

Biserica Scoției este o biserică protestantă, ruptă din Biserica Romano Catolică în secolul XVI.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Trăim separarea apelor și există și părti pozitive.

    Pseudobisericile care admit compromisul cu lumea se dau pe față și iși vor pierde credincioșii.

    E momentul deciziei, stai cu Dumnezeu sau cu Sodoma, tertium non datur.

    Acest lucru va fi o purificare a Bisericii de toți oamenii lumești care iubesc mai mult hegemonia statelor și corporațiilor decât legea divină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE