ACTUALITATEOperatorii de restaurante din București spun că certificatul verde îi va băga-n...

Operatorii de restaurante din București spun că certificatul verde îi va băga-n pământ: Ca business, va fi dezastruos, când începi să triezi lumea. Situația este disperată

Certificatul verde urmează să devină obligatoriu în București pentru persoanele care vor să meargă la restaurant, deoarece Capitala a intrat în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 3 la mie (3,6).

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole sau piscine.

Măsura se va dovedi însă foarte păguboasă pentru operatorii economici, aceștia speriindu-se de posibilitatea de a închide afacerea.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Mi se pare efectiv degeaba, când suntem testați sau vaccinați și suntem pozitivi, cine verifică acest lucru? Deci, mi se pare inutil și mi se pare că ușor-ușor nu ne închidem, dar ne închidem obligați”, a spus Alin, managerul unui bar de pe Lipscani.

Un alt manager, al unui restaurant cu specific italienesc, susține că situația din Horeca este disperată.

„Situația este disperată, am lucrat cât de cât bine în vară, dar dacă acum se închide încă o dată, nu știu ce vom face. Rămânem doar cu livrările. Și așa, s-a răcorit, și a fost gol aici. Nu suntem pregătiți ( pentru verificatul clienților în ceea ce privește certificatul Covid – n.r.). Cu ce să-i verificăm?”, susține Francesco.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Un alt patron al unei cafenele din Centrul vechi susține că nu știe nici în prezent cum se face verificarea clienților în ceea ce privește certificatul Covid.

„Este o situație foarte complicată. Multă lume nu crede în certificat. Cât timp unii cred, alții nu, unii au certificat, alții nu au, vor fi două tabere, ca într-un război (…) Nu avem cum să verificăm, decât dacă avem exemple certe. Câteodată intri în intimitatea omului. Ca business, va fi dezastruos, când începi să triezi lumea. După prima scădere de 70% va fi spre zero numărul de clienți”, a spus patronul cafenelei, de origine iordaniană, pentru Gândul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

    • Elita de 26% a societatii e acum ferita de primatele necivilizate. Deriane poti merge linistit pe unde vrei ca esti protejat. Pacat ca nu te poti proteja de prostia care iti conduce gandirea. Distractie placuta alaturi de grinpes. Iubeste-l cum numai tu sti si vei ajunge la orgasm. Mult succes!

  1. Se vaita ca nu stiu cum sa verifice. Ca si pana acum, se conformeaza imediat solicitarilor tatucului. In loc sa se uite in directia din care vin banii, adica catre clieti, se uita unde se duc banii lor, la stat. Statul e ciuma iar cine ramane cu el se va imbolnavii si va murii. Asta e. Pacat ca nu inteleg ca facand ce zice statul isi semneaza propria sentinta. Sincer nu ii plang deloc. Fiecare doarme cum isi asterne! In loc sa isi creasca clientela ei isi cresc numarul de dusmani. Domnilor din horeca…vreau sa va intreb daca puteti sa imi spuneti cand un client la care ii faceti vant se va intoarce? Eu cred ca never.

  2. Să iasă în stradă. Dar nu, nenorociții au percutat din prima la botnițe, la injectii… acum să le intre doar „ceferticații” în coșmelii. Cel puțin așa era la Brașov. Să aștepte mult și bine pînă le voi arăta eu „pașaport” ca să le dau bani.

  3. Să iasă la “luptă”!
    Pe căile legale și manifestații. Altfel, după ce-și termină economiile, la muncă.
    Da, ce-i vait pe ei. Vai de noi lefegiii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...