duminică, aprilie 14, 2024
OPINIIOare nu am depășit limita răbdării?!

Oare nu am depășit limita răbdării?!

Azi-noapte, aproape de ora 1, pe Calea Victoriei. Abia ieșisem din sediul B1 TV, după ce terminasem emisiunea Un Pont pe Zi, și voiam să traversez spre mașină pentru a pleca acasă când o dubă a Jandarmeriei oprește pe trecerea de pietoni. Tipul de la volan deschide geamul și îmi spune: “Veniți, vă rog, până aici!” Imediat, doi jandarmi au coborât din mașină și mi-au cerut actul de identitate, iar unul dintre ei mă întreabă: “Și mască de ce nu aveți?” Deși, nu era țipenie de om pe stradă, nici măcar vreo mașină și nu cred că făcusem 20 de pași de la ieșirea din clădire, iar gura și nasul îmi erau acoperite oricum de gluga de la geaca de iarnă pe care o purtam! Le-am explicat de unde vin și, după ce mi-au luat datele, m-au lăsat să plec.

Peste doar câteva ore, cinci oameni au murit carbonizați în urma unui incendiu izbucnit într-un pavilion al spitalului Matei Balș la doar două luni după ce alte 10 persoane au ars de vii într-un spital din Piatra Neamț. Oare cine va plăti pentru aceste crime cu premeditare puse la cale de sistemul ticăloșit care ne conduce?! După tragedia de la Colectiv, Raed Arafat a vrut să demisioneze din funcție, dar a fost rugat insistent să revină asupra deciziei sale. Acum, însă, nu mai are aceeași pornire, deși situația ar impune-o în mod clar. La fel cu toți cei care, din nepăsare, nesimțire și neomenie, ne omoară cu zile prin deciziile lor sau după caz, prin lipsa acestora.

Dar toți acești impostori nu trebuie să plătească doar cu funcția pentru aceste nenorociri, ci cu ani grei de închisoare! Pentru că trăim în țara în care toți suntem prieteni cu Dabija întrucât ne freacă grija de chestiile mărunte, ne uităm la paiul din ochiul altora fără a observa bârna din ochiul nostru.

Întâmplarea a făcut ca un prieten de-al meu să fi fost internat la Matei Balș până cu o zi înaintea izbucnirii incendiului chiar în pavilionul care a fost mistuit de flăcări. Și deși este profund recunoscător personalului medical care l-a tratat exemplar, nu a uitat cum în timpul petrecut în spital alarma de incendiu a sunat de două ori și nimeni nu știa de ce! Iar așa-zișii pompieri ai spitalului au venit să îi întrebe pe pacienți dacă fumau în baie! Pe niște pacienți cu probleme la plămâni!!!

Oare cât mai rabdă poporul român toate aceste nelegiuri?! Frigul din case, din spitale și, mai ales, din sufletele care își pierd pe zi ce trece speranța într-o viață cât de cât decentă în care statul să își apere cetățenii, nu să îi omoare cu bună-știință?

Nu mai vreau să aud că sistemul de sănătate este defect sau alte declarații corporatiste ale autorităților, care nu pot alina durerea familiilor acelor victime nevinovate. Toți cei vinovați de aceste tragedii, de la vlădică la opincă, trebuie să înfunde pușcăria pentru crimele comise! Pentru că doar așa, aceste decese vor putea fi răzbunate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE