ACTUALITATEUSR îl susține pe Cristi Danilet la Curtea Constituțională, exclus din magistratură...

USR îl susține pe Cristi Danilet la Curtea Constituțională, exclus din magistratură din cauza unor filmulețe postate pe TikTok

Reprezentanții Uniunii Salvați România(USR) au transmis, în mod oficial, că îl susțin pe Cristi Danileț pentru un post de judecător la Curtea Constituțională(CCR), informează G4media.ro.

El a fost exclus din magistratură, la sfârșitul anului 2021, pentru „fapte care aduc atingere gravă” sistemului de Justiție, prin postarea unor aspecte din viața privată pe TikTok, menționează Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia de excludere a fost atacată în instanță de Danileț, iar procesul este în desfășurare.

Acest aspect nu a fost, însă, un impediment pentru cei de la USR și spun că vor înainta propunerea prin procedura parlamentară.

„USR a decis să îl susțină pe judecătorul Cristi Dănileț la CCR. Vom înainta propunerea formală în procedura parlamentară”, a transmis președintele interimar al USR, Cătălin Drulă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cristi Danileț nu a ezitat să se exprime și de această dată, tot prin intermediul rețelelor sociale și a detaliat exact ce „îl recomandă” pentru această funcție înaltă. El consideră că are studii „în spate”, recunoscute public și, nu în ultimul rând, este „liber de contract”.

„Nu aș spune nu. Mai ales că acum sunt liber de contract. Articolele mele apar în publicaţii ştiinţifice prestigioase”, s-a exprimat pe Facebook, Cristi Danileț.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Partidele politice fac propuneri pentru numirea a trei judecători la CCR, deoarece în luna iunie ac expiră trei dintre mandate: Valer Dorneanu (preşedintele CCR), numit în anul 2013 de Camera Deputaţilor, cu sprijinul PSD; Mona Pivniceru, numită în 2013 de Camera Deputaţilor, cu sprijinul PNL; fostul şef al DNA Daniel Morar, propus în 2013 de fostul preşedinte Traian Băsescu, din partea Preşedinţiei.

Pentru posturile de judecători la CCR s-au mai vehiculat nume precum:  prim-adjunctul PICCJ Bogdan Licu, senatorul PSD Robert Cazanciuc, senatoarele PNL Alina Gorghiu sau Iulia Scântei, ministrul Justiției Cătălin Predoiu, notează luju.ro.

 

 

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Când spun că nu știu cum funcționează presa liberă, nu glumesc.

    I-ați scris numele ba „Danilet”, ba „Danileț”, ba „Dănileț”!

    Îl cheamă „Cristi”, ori așa îl alintă presa liberă ? Ori așa se alintă singur (iar presa liberă trebuie să se conformeze!) ? Sigur nu-l cheamă „Cris”/„Chris” ? Ca să știm o treabă …

    Ori este pur și simplu umanism democrat ce sfidează morga comunistă ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate