duminică, iunie 16, 2024
ȘTIRIO nouă tragedie în lumea clericilor după ce un preot de 36...

O nouă tragedie în lumea clericilor după ce un preot de 36 de ani a murit. Doi copii rămân în urma sa

Emanuel Benchea, un preot de 36 de ani din Sibiu, a decedat în prima zi a anului 2023 după ce a fost răpus de o boală nemiloasă, lăsând în urma sa o soție și doi copii îndurerați, informează Fanatik.ro.

Originar din județul Alba, acesta slujea la Biserica ”Sf. Antonie cel Mare” din Sibiu. Preotul și-a făcut studiile teologice în municipiul Alba Iulia, călcând pe urmele tatălui său care este tot preot în același oraș.

Anunțul dispariției fulgerătoare a părintelui a fost făcut de Mitropolia Ardealului, pe site-ul oficial.

„Biserica „Sf. Antonie cel Mare” din Sibiu rămâne locul unde Pr. Ioan Emanuel Benchea, de numai 36 de ani, a slujit cu dragoste și dăruire. Plecarea dintre noi a tânărului preot a lăsat în urmă nu doar o comunitate ci și doi copii mici. Tânărul părinte a fost hirotonit și instalat ca preot paroh al Parohiei Hipodrom I de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pe 18 ianuarie 2016, în Duminica a 29-a după Rusalii. Provenind dintr-o familie de preoți de vocație, Părintele Emanuel  și-a încheiat studiile teologice în Alba Iulia, tatăl său fiind la rândul său preot la biserica „Sfânta Cuvioasa Paraschiva” din cartierul Ampoi II.

Sicriul cu trupul părintelui Emanuel urmează să fie dus miercuri, 4 ianuarie 2023, la Alba Iulia, locul de odihnă pământească și orașul din care familia sa este originară.

Bunul Dumnezeu, Păstorul și Arhiereul Cel veșnic să-i facă odihnă!

Dumnezeu să-l ierte!”

Potrivit Fanatik.ro, în mediul online curg mesaje de condoleanțe și de regrete după anunțul decesului preotului din Sibiu.

În prima zi din an, Părintele Benchea Emanuel, coleg și prieten drag, a plecat la ceruri prea devreme, lăsând în urma sa o soție și doi copii în grija lui Dumnezeu și a Maicii Sale.

Dumnezeu să îl odihnească și să îi facă parte de comuniunea sfinților Săi, în împărăția Sa! Vocea lui inegalabilă rămâne veșnic în inima noastră”, spune preotul Ioan Filimon.

La început de an, o tristețe profundă ne-a cuprins pe toți cei care l-am cunoscut pe preotul Benchea Emanuel, plecat prea devreme dintre noi, la doar 36 de ani.

Mă bucur că am avut onoarea să fim colegi de seminar și să ne cunoaștem în această viață.

Chipul preotului Benchea Emanuel va rămâne imprimat în sufletele preoților, ale credincioșilor și ale tuturor celor care l-au cunoscut și iubit.

Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în rândurile celor drepți”, spune, pe Facebook, un alt cunoscut.

Generația 2001-2006 a Seminarul Teologic Liceal Ortodox Mitropolit Simion Ștefan, Alba Iulia este mai săracă pe pământ dar, mai bogată în cer.

De astăzi are un solist bass în corul îngerilor! Dumnezeu să îți așeze sufletul în RAI, dragul nostru coleg, Emanuel Benchea! Condoleanțe familiei!”, a transmis Gabriel Bucur, un profesor de muzică din Alba Iulia.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE