ACTUALITATEO nouă apariție la editura Contra Mundum în colecția „Reacționarii”: „Eseuri antiromantice”,...

O nouă apariție la editura Contra Mundum în colecția „Reacționarii”: „Eseuri antiromantice”, de către Irving Babbitt

Editura Contra Mundum anunță o nouă apariție în colecția „Reacționarii”: Irving Babbitt – „Eseuri antiromantice”.

Iată câteva cuvinte despre volum, din partea editurii:

„Despre Babbitt a auzit din păcate mult prea puțină lume. Despre Babbitt se poate spune exact ceea ce afirma el despre Scherer: „Primul lucru care frapează este contrastul dintre meritele sale incontestabile de gânditor și lipsa lui de popularitate”.

Un fapt uluitor și aproape inexplicabil după ce îl citești și îți dai seama de anvergura sa. A fost mentorul lui T.S. Eliot care spunea: „Dacă ai stat pe lângă Babbitt, acesta va rămâne pentru totdeauna o influență puternică; ideile sale vor fi în permanență un criteriu și un test. Nu îmi pot imagina o persoană care să reacționeze împotriva lui Babbitt. Chiar dacă ideile sau convingerile pe care le are cineva par să contrazică cele mai importante idei ale lui Babbitt, acea persoană își dă singură seama că însuși Babbitt este în cea mai mare măsură cauza acelor idei. Cât de mult îi datorăm unii dintre noi ar trebui să fie mai vizibil pentru urmași decât pentru contemporani.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru Russell Kirk el reprezenta maturizarea conservatorismului american.
Volumul este prefațat de Ninel Ganea, este tradus admirabil de George Arion Jr. și poate fi comandat de pe siteul editurii.

Cartea „Eseuri antiromantice” de Irving Babbitt poate fi comandat aici.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...