ACTUALITATEO familie nevoiașă cu șapte copii de etnie romă din București caută...

O familie nevoiașă cu șapte copii de etnie romă din București caută chirie. Parohia Sf. Pantelimon Foișorul de Foc garantează pentru ei

O familie de etnie romă din Colentina, București trece printr-o perioadă dificilă, după ce locuința le-a fost inundată și sunt nevoiți să trăiască în condiții precare, cu mucegai, fără căldură sau apă. În timpul săptămânii, mama face curățenie prin casele din București și duminica – la Biserică. Tatăl lucrează pe șantier, cu ziua, conform bunatate.ro.

Din cei șapte copii, șase merg la școală. Sunt primii din familie care știu să citească și să scrie. Când școlile erau deschise, făceau zilnic drumul din Colentina, unde (încă) locuiesc, până pe Calea Griviței – la școala lor. Aveau de schimbat două mijloace de transport în comun pentru asta. Odată cu instaurarea școlii online, aceștia nu au lipsit la nici o oră – până la inundație.

În ajutorul lor a sărit o profesoară de la școala lor, doamna Mihaela Purcaru, care a umblat prin zeci de apartamente pentru a le găsi o chirie acestora – nimeni nu a acceptat familia în cauză. Banii necesari au fost strânși în cadrul unui proiect caritabil al parohiei „Sf. Pantelimon” din București, condusă de părintele paroh Bogdan Teleanu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...