vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEO familie nevoiașă cu șapte copii de etnie romă din București caută...

O familie nevoiașă cu șapte copii de etnie romă din București caută chirie. Parohia Sf. Pantelimon Foișorul de Foc garantează pentru ei

O familie de etnie romă din Colentina, București trece printr-o perioadă dificilă, după ce locuința le-a fost inundată și sunt nevoiți să trăiască în condiții precare, cu mucegai, fără căldură sau apă. În timpul săptămânii, mama face curățenie prin casele din București și duminica – la Biserică. Tatăl lucrează pe șantier, cu ziua, conform bunatate.ro.

Din cei șapte copii, șase merg la școală. Sunt primii din familie care știu să citească și să scrie. Când școlile erau deschise, făceau zilnic drumul din Colentina, unde (încă) locuiesc, până pe Calea Griviței – la școala lor. Aveau de schimbat două mijloace de transport în comun pentru asta. Odată cu instaurarea școlii online, aceștia nu au lipsit la nici o oră – până la inundație.

În ajutorul lor a sărit o profesoară de la școala lor, doamna Mihaela Purcaru, care a umblat prin zeci de apartamente pentru a le găsi o chirie acestora – nimeni nu a acceptat familia în cauză. Banii necesari au fost strânși în cadrul unui proiect caritabil al parohiei „Sf. Pantelimon” din București, condusă de părintele paroh Bogdan Teleanu.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE