miercuri, februarie 1, 2023
OPINIINunta lui George Simion din punct de vedere media a fost un...

Nunta lui George Simion din punct de vedere media a fost un 5 – 0 pentru George

Chiar dacă posturile TV au preluat fiecare în cheie proprie evenimentul , marea de costume populare a fost o imagine fabuloasă ce depășea comentariile. Poate nu toate costumele erau autentice dar mă refer la contextul mediatic mai mult, la trimiterile simbolice. Ne-a adus aminte că pe timpuri oamenii purtau haine cusute cu migală în lungile seri de iarnă, luni de-a rândul, un costum de sărbătoare era în acele timpuri o caligrafie de cusături. Nunta a trimis spre acel context, s-a creat spațiul pentru altceva decât o parade a „hainelor de firmă”. Am văzut câteva costume vechi de Oltenia superbe la unii nuntași. 1 – 0 prin costumul popular.

Prezența în prim plan a Tainei Cununiei, cu binecuvântare arhierească prin prezența ÎPS Varsanufie și ÎPS Teodosie a transformat evenimentul într-un moment deosebit, binecuvântat, mulți s-au bucurat de aducerea în prim plan a momentului Tainei Cununiei. Cel puțin în prima parte a zilei toate evenimentele au fost legate de mersul la biserica de lemn de pe deal. 2 – 0 prin acest moment frumos.

Iertăciunile, teatrul rural al rânduielii pețitului, prezența unui vătășel autentic /maestru de ceremonii care să păstreze rânduiala satului, hora mare au fost de 3-0 pentru tradițiile nunții la români.

Mireasa și mirele. Orice ar spune gurile rele, un cuplu frumos, fără prețiozități, pozitivi. 4-0 pentru miri.

Și nu în ultimul rând deschiderea spre nedeie, spre sărbătoare populară a întregii comunități nu a fost forțată. A fost o nuntă cu porțile deschise, ca în balade. Sunt sigur că nunta s-a desfășurat cu cei apropiați mai în tihnă dar și toți ceilalți au participat, așa se întâmpla și în satul tradițional unde toți intrau în hora mare. 5-0

Dincolo de politică, să le fie de bine!

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Teodosie a facut pogoramant ca mirele si-a luat femeie cu 15 ani mai tanara, adica mult peste cei 7 ani recomandati de biserica? Pentru putina publicitate ce mai conteaza.. Cati au fost la slujba si cati la paranghelie? Zelea Codreanu pe care incearca sa-l imite a strans 80 de mii nebenificiind de toate mijloacele de propagaanda moderna. Guralivul Patriot de carton a strans 2000. E un semn bun, poporul nu a pus botul la aceasta diversiune, il simte ca e fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate