sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATENoul șef al Curții Constituționale a avut dosar de recrutare în Securitate,...

Noul șef al Curții Constituționale a avut dosar de recrutare în Securitate, dar care a dispărut

Marian Enache, noul președinte al Curții Constituționale, a avut „dosar de rețea” la vechea Securitate, dar nu mai este de găsit, scrie Flux24.

Într-o adeverință din 19 mai 2009 a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) instituția precizează că nu are date că Marian Enache a fost colaborator al Securității după ce Serviciul Român de Informații (SRI) a comunicat că „domnul Enache Marian figurează cu dosar F.R. (fond rețea) 7259/Vaslui, dar dosarul nu s-a păstrat în arhivă”, spune Europa Liberă.

„Omul a avut un dosar de rețea, asta înseamnă că a fost recrutat de Securitate ca informator. Nu știm însă care a fost natura acestei recrutări, când și în ce context a avut ea loc. Prin urmare, nu avem posibilitatea și nici nu este etic să speculăm asupra naturii acestei colaborări”, a declarat pentru Europa Liberă Mihai Demetriade, istoric și consilier superior la CNSAS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Dispariția dosarului este însă o enigmă, și aici pot prezuma, cu suficiente motive legate de situații similare, că acest dosar nu a dispărut în perioada 2000-2022, ci a fost distrus cel mai probabil în contextul Revoluției din 89, la ordinul lui Iulian Vlad, care în 22 decembrie 1989 la ora 10 a dat un ordin de distrugere a arhivei curente”, a completat consilierul superior la CNSAS.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Există și posibilitatea ca el să fi fost distrus ulterior, dar suntem în purul câmp speculativ, și nici nu are sens discuția”, a mai spus Mihai Demetriade.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Mai toți care au fost șefi pe la CNSAS, au venit pe filiera securicilor de la Iași…de unde și domnul Marian Enache a mâncat o pâine bună…

  2. De din ăștia au nevoie. Dacă iese din rînd i se arată dosaru’.
    Bănuială: toți ce au avut, să zic, de la 14 ani în sus la 1989, au funcții mari, sigur au dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate