ȘTIRINoua Lege a Educației din Rusia va promova patriotismul: Se cântă imnul,...

Noua Lege a Educației din Rusia va promova patriotismul: Se cântă imnul, se va arbora drapelul și se introduc simbolurile naționale

În Federația Rusă se schimbă Legea Educației pentru a dezvolta „sentimente de patriotism în rândul tinerei generații”. Astfel, Imnul Rusiei va fi cântat în școli de la 1 septembrie, drapelul țării va fi ridicat la începutul fiecărei săptămâni, iar în toate instituțiile de învățământ vor fi introduse simboluri ale statului, anunță RIA Novosti, citat de G4media.

Ministrul rus al Educației Serghei Kravtsov a spus în ce constau noile modificări ale Legii: „De la 1 septembrie a următorului an școlar, fiecare instituție de învățământ va interpreta imnul la începutul săptămânii școlare și va ridica steagul național”.

Săptămâna trecută, prim-ministrul Mihail Mishustin a semnat o rezoluție de modificare a programului de stat „Dezvoltarea educației”. Prin această lege se va oferi tuturor școlilor din țară simboluri naționale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a precizat că arborarea drapelului a devenit deja o practică consacrată în multe școli. Potrivit lui, „acest lucru contribuie la formarea unui sentiment de patriotism în rândul tinerei generații”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. În mod limpede nu este doar o vopsire a gardului în principal spre amăgirea naivilor din afară. Cu siguranță sunt măsuri e vor ajuta și la descreșterea incidenței alarmante de HIV, a sinuciderilor, a avorturilor etc și la creșterea unui PIB invers proporțional cu terenul și bogățiile sub care stau. Cert nu se pregătește astfel frăgezirea viitoarei carne de tun spre noi veșnice eliberări, denazificări și mențineri ale păcii.

  2. As spune ca este o decizie extraordinar de buna, care ar trebui sa fie implementata in toate tarile, insa cu siguranta voi fi acuzat de “putinism”.
    Este trist ca tocmai Putin, un KGB-ist, ia masuri mai normale decat asa zisele “democratii” occidentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate