joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEPoliția Gândirii în acțiune: Siteul G4Media a denunțat mai mulți ofițeri (r)...

Poliția Gândirii în acțiune: Siteul G4Media a denunțat mai mulți ofițeri (r) ai MAPN și MAI pentru DISCUȚIILE și comentariile purtate pe facebook. Articolul a dus la o avalanșă de acuzații la adresa oamenilor din sistemul de apărare a țării

Mai mulți ofițeri în rezervă din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MAPN) au fost monitorizați în discuțiile pe care le-au purtat pe facebook de către un jurnalist de la siteul G4Media, patronat de Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă. În urma acestei „verificări”, aceștia au fost acuzați că sunt „Rasiști, xenofobi, antisemiți, misogini, anti-NATO, anti-UE, conspiraționiști”.

Denumit pompos „Anchetă”, materialul este de fapt o căutare pe facebook, după comentarii și discuții ale unor persoane private.

Printre „delictele de opinii” ale acestor oameni, identificate de G4Media se numără „rasismul, xenofobia, antisemitismul, misoginismul, conspiraționismul”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Astfel, contraamiralul (r) Romulus Hâldan este că acuzat că a comentat la o postare, folosind expresiile „NU ÎMI PLAC NICI RUȘII, NICI AMERICANII!” sau „ucrainenii ăștia sunt de o parșivenie pe care nici măcar rușii nu o pot egala!”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Aceste comentarii sunt considerate de către Sorin Semeniuc, autorul articolului, drept „controversate și incompatibile cu prestanța hainei militare pe care o îmbracă în fotografiile de pe contul său de Facebook”. Nu există niciun standard invocat de Semeniuc pentru această aserțiune, decât propriile sale păreri și opinii.

Alte postări incriminate de către „anchetatorul” Semeniuc sunt o poezie compusă de un general în rezervă în care Nicolae Ceaușescu este descris un patriot.

Un cadru al MAI este acuzat de antisemitism, pentru că în comentariu s-a întrebat dacă devine „neo-legionar” pentru că ii plac „Radu Gyr și Mircea Vulcănescu, ca să nu mai vorbesc de Nechifor Crainic”.

Se pare că autonomia maghiarilor pe criterii etnice este un deziderat al G4Media, de vreme ce o reacție negativă a conferențiarului Alba Popescu de la Universitatea Națională de Apărare la această propunere este considerată „xenofobă”.

„Vei cere pe dracu să te ia” a scris Alba Catrinel Popescu la o știre în care un politician maghiar anunță că dorește autonomia așa-zisului „Ținut Secuiesc”. Nota Bene, această parte a României este numită de Semeniuc de la G4 Media drept „Țara Secuilor”.

Anterior, tot G4 Media o acuzase pe conf. Alba Popescu de faptul că unele postări ale acesteia „contraziceau poziția oficială a României ca stat membru al Alianței NATO și vehiculau teme conspiraționiste, anti-Zelenski, președintele Ucrainei”.

În romanul „1984” al lui George Orwell, acțiunea se desfășoară într-un stat totalitar, iar regimul a instituit „Poliția Gândirii”, pentru a-i prinde pe cei care au idei și opinii neconforme poziția oficială a partidului unic, conducător. „Infracțiunea” pe care o combate Poliția Gândirii se numește „crimă-gândit”.

Siteul G4 Media este editat de asociația omonimă, al cărui scop este „îmbunătățirea și modernizarea sistemului democratic în România”.

În urma „anchetei” desfășurate de G4 Media, „inculpații” au fost pârâți Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne. MAPN și MAI au răspuns, însă, că nu pot lua măsuri, întrucât este vorba despre părerile personale ale celor în cauză și nu implică instituția.

Ca efect, însă, articolul a dus la o avalanșă de comentarii împotriva cadrelor Ministerului Apărării Naționale și ale MAI. Exemple: „De ani de zile observ că majoritatea ăstora din poliție, jandarmerie, armată sunt efectiv psihopați”.

Animalelor astora le platim noi, din taxele si impozitele noastre, pensiile speciale” sau „toti sunt asemanatori cu nesimtitul de sindicalist coarna. gunoaie tinute pe bani multi. nu ne mai putem permite sa le platim gunoaielor astora asa pensii . orice pensie trebuie pe limita de varsta si pe contributie” sau „Unde se termina gândirea, inteligenta si bunul simt începere armata.
De unde se termina armata începe politia/ militia.” Aceste comentarii pot fi citite aici.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

7 COMENTARII

  1. Securitatea are soft de monitorizare a comentariilor pe toate site-urile de “stiri” (propaganda): Adevarul, Hotnews.ro, RFI.Romania.FM, Digi24HD, mediafax.ro, alephnews, g4media.ro, StirileProTV, Ziare.com, portalul.realitatea.net, newsweekromania, cancan.ro, FanatikShow.ro, Gandul.ro, B1TV.Romania, libertatea, stiri.tvr.ro, Europa FM

  2. De vă mirați? În România postdecembristă, rețineți, cea mai mare crimă este să fi român! În privința semnatarului “gunoiului” numit articol, numele de Semeniuc (cetățean român de origine… minoritar) spune tot. În plus, vă recomand să vedeți din ce zone vin banii ce susțin acest site și veți avea toate răspunsurile legate de politica antiromânească a acestuia.

  3. Cunoastem “poamele” de la g4media…

    Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă au lucrat peste 10 ani la Jewnews, pardon, Hotnews, de unde au plecat in 2018. Cațavencii despre „plecații de la Hotnews”: Tăpălagă și ălălalt au fost unele dintre cele mai demne de dispreț creaturi ale regimului Băsescu: au contribuit la ura creată de Băsescu între diferite părți ale societății, la ura față de bătrâni, la ura față

    Fostul consilier al ministrului Macovei, Dan Nicolae Tăpălagă, a intrat în arhiva SIPA pe 6 ianuarie 2005, dar a fost angajat de minister abia pe 17 ianuarie 2005, acest lucru intrand în sfera penalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE