ACTUALITATENelu Tătaru (PNL) afirmă că în Parlament se discută despre posibilitatea ca...

Nelu Tătaru (PNL) afirmă că în Parlament se discută despre posibilitatea ca părinții care refuză să-și vaccineze copiii să fie decăzuți din drepturi. Ce spune despre vaccinarea adulților

Fostul Ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în cadrul emisiunii „Breaking Fake News” că Legea Vaccinării Obligatorii s-a întors în comisiile Parlamentului, unde se discută mai multe variante.

Conform acestuia, una dintre variante presupune decăderea părinților din drepturi dacă aceștia refuză să-și vaccineze copilul. Nelu Tătaru este Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

„În măsura în care va rămâne obligativitatea, în lege vor apărea și anumite contravenții. Dar în acest moment se discută și despre contravenții la nivelul consilierii, dacă părinții nu acceptă acea consiliere.

În acest moment discutăm cu specialiștii de la sănătate publică despre contextul vaccinării acestui copil, care este partea din lege care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta acest vaccin.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Marian Voicu: Dacă vorbiți de tutore, înseamnă că părintele decade din drepturi?

Nelu Tătaru: În condițiile în care nu acceptă acest drept, va fi preluat de altcineva.

Marian Voicu: Nu intră în contradicție cu Constituția?

Nelu Tătaru: Există discuții în acest sens, de-aceea am întors legea la Comisii”, a fost dialogul de la TVR 1.

Pe de altă parte, Tătaru a spus că s-a renunțat la vaccinarea obligatorie a adulților, pentru că mai mulți parlamentari nu sunt de acord cu această prevedere, care exista în vechea formă a legii.

„Mai ales că în acest caz avem un vaccin relativ recent și nu putem include obligativitatea. Avem discuții la Comisie și pentru acest lucru am și întors legea”, a completat fostul Ministru al Sănătății.

Reamintim că legea vaccinării obligatorii se discută încă din 2017, fiind adoptată de Senat, dar nu a trecut de Camera Deputaților. De la debutul proiectului de lege, au existat numeroase proteste față de impunerea obligativității, cel mai recent având loc pe 7 martie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

6 COMENTARII

 1. Bun, să zicem așa:

  dăm legea asta cu vaccinarea obligatorie cu condiția ca in caz că un copil este mutilat de un vaccin să fie impușcați cei care au semnat obligativitatea, să plătească miliarde daune firmele care produc vaccinul..

  ce, viața unor copii este așa, la loterie 1 caz din x ?

 2. Dar ati vazut cum s-a fofilat cand a fost intrebat de raspundere? A dat-o ca vor fi specialisti care evalueaza copiii inainte, medici de familie, dar raspundere…explicit…vax

  Unde e domnul Rafila care zicea ca nu va fi obligatorie? Sau care intreba cu viclenie mai demult, emisiunea lui Tuca: ce, noi nu ne-am vaccinat pe vremea lui Ceausescu? Uita sa spuna ca nu erau 38 de vaccinuri, nu aveau adjuvantii din prezent si erau facute la Cantacuzino.
  La fel si la dezbaterea proiectului in discutie, cu privire la celulele de fetusi din vaccinuri: cica nu are cunostinta de asa ceva, dar nu crede.
  Da, e acelasi Rafila care minte prin omisiune, asta e tactica lui.

  Si, la final…ce vor face cu zecile de mii de copii nevaccinati si luati de la parinti?
  Ii vor duce intr-un lagar stalinisto-nazist? Ii vor da pedofililor binevoitori de educatie sexuala?
  Dar cu procesele si amenzile cum vor bloca instantele?

  • Zau,sa discute!!
   Atunci când și.or asuma responsabilitatea asupra reacțiilor adverse ,o sa ma mai gândesc la vaccinare,între timp eu zic sa.si pună, daca are,creierul la contribuție și sa asigure în primul rand copiilor creșe,grădinițe, sistem educational,sistem sanitar de stat ,nu sa se chinuie bieții parinti sa.si vindece copii prin spitale private sau în afara țării, sa se gândească la soluții pt sporirea natalității și abia apoi sa se gândească la a ne decade pe noi din drepturi….au și oferit ei,guvernanții,multe acestor copii,pe bune??

 3. astia sunt mai rau decat comunistii aia din 1950 cand impuscau in masa.
  ssu decat nazistii care faceau teste pe femei si copii.
  iar in caz de probleme cei care au semnat dar si copiii lor sa fie mutilati la fel cu cei vacvinati. sau mai bine impuscati.
  problema e cu doveditul legaturii dar se poate rezolva

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...