duminică, aprilie 14, 2024
ȘTIRIFOTO | Protestul împotriva vaccinării obligatorii: peste 5.000 de persoane s-au strâns...

FOTO | Protestul împotriva vaccinării obligatorii: peste 5.000 de persoane s-au strâns în fața Parlamentului: Noi suntem adevăratul sistem imunitar al României

ACTUALIZARE 17:35 Au mai vorbit, printre alții,  dr. Mircea Pușcașu, dr. Mihaela Secară, activiștii George Stoian, Pompiliu Diplan și Mihai Târnoveanu.

ACTUALIZARE 16:27 Răzvan Vastea: Noi suntem adevăratul sistem imunitar al României, cei prezenți aici, să rămânem uniți!

ACTUALIZARE 16:10 A vorbit Adrian Aciu, urmat de avocatul Marina Alexandru

ACTUALIZARE 15:55
Sunt foarte mulți medici care se opun vaccinării obligatorii. Să nu se ia tăcerea corpului medical drept acceptare tacită, a spus dr. Anca Nițulescu.

ACTUALIZARE 15:45 Evenimentul a început cu rostirea rugăciunii „Tatăl Nostru.

Peste 5.000 de persoane, după estimările cele mai moderate s-au adunat în fața Parlamentului din București, pentru a protesta împotriva unui proiect de lege care ar face obligatorie vaccinarea persoanelor în România.

Evenimentul a fost anunțat în exclusivitate de către R3media pe 1 martie. Protestul este organizat de către Alianța Părinților, Asociația „Neamunit”, Asociația „Pro Consumatori”, Asociația „Medici pentru consimțământ informat” și Asociația Pro Decizii Informate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Printre revendicările protestatarilor se numără:

1- Legea să asigure pacientului dreptul să refuze vaccinarea
2 – Medicului să i se permită să informeze corect pacientul şi să decidă liber dacă recomandă vaccinarea, sau nu, în funcție de interesul şi starea de sănătate a pacientului.
3 – Să fie eliminate orice fel de sancțiuni pentru pacienții sau medicii care refuză vaccinarea.
4 – Să fie eliminată noțiunea de obligativitate a vaccinării sub orice formă (explicită, sau implicită) prin măsuri punitive și coercitive.
5-Noţiunea de obligativitate să fie înlocuită în textul legii cu aceea de recomandare

La protest sunt prezenți inclusiv monahi și monahii, dar și un consistent contingent de susținători ai partidului AUR, în frunte cu liderul George Simion.

Câteva dintre mesajele protestatarilor:

Libertate, nu sunt cobaiul nimănui!

Vaccinare egal alegere. Dă-mi semnătura ta să te pot vaccina!

Dacă există risc, trebuie să existe alegere

Vă vom ține la curent cu desfășurarea evenimentelor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. Pentru mine, a decide liber asupra propriului corp, a gândi și a vorbi liber valorează mai mult decât acceptarea socială într-o societate lipsită de curaj. Dar eu nu cred că românii sunt lipsiți de curaj – o, nu! Și asta se va vedea. Dacă va fi impusă vaccinarea obligatorie, sper ca numărul de protestatari să fie de 1000 de ori mai mare.
  Ne temem de un sistem de guvernare bolnav, o mass-media complice și de o societate lipsită de curaj?
  Dar de ce ne-am teme, oare mai avem ceva de pierdut!?
  Așa-zisul sistem democratic a devenit o demagogie seacă și ipocrită (vezi poziția președintelui în legătură cu vaccinarea) și este condus prin politica pașilor mărunți și prin distrugerea voită a educației către un totalitarism ce se dorește a fi asumat de o populație spălată la creier…
  Principiile morale după care se ghidează sistemul de guvernare actual nu sunt cu mult diferite de principiile fostului sistem criminal comunist, doar că sistemul actual ține la etichetă și lucrează în ascuns (cu sprijinul SRI, către care se virează sume uriașe: Iohannis și-a numit omul lui la conducere acolo).
  În perioada comunistă, exista un lucrător sau colaborator al securității la fiecare 7 oameni. Este o imagine înfricoșătoare. Oare chiar s-au schimbat radical lucrurile între timp? Personal, mă îndoiesc. Cine să le fi schimbat radical și când? (doar securitatea este cea care a regizat și orchestrat revoluția).
  În schimb, astăzi le este mult mai ușor să își facă treaba pentru că există tehnologia informației. Deci partea de colectare de informații este mult mai simplă (nu vreți să știți cât de greu este să îți asiguri cât de cât intimitatea folosirii unui simplu telefon mobil).
  Mai rămâne partea de manipulare unde intervine mass-media la nivelul populației, iar la nivelul politic, mi-e foarte greu să cred că liderii și adversarii importanți nu sunt manipulați la nivel personal. Altfel, cred că era timp să apară o opțiune politică viabilă în 30 de ani de democrație, nu? (așa că atenție celor cu bune intenții).
  Oricum, problema principală nu este legată de pierderea intimității personale și, în cazul vacinării, a libertății de decizie asupra propriului corp, ci problematică este moralitatea și ipocrizia celor ce ne conduc!

 2. Dacă există risc, trebuie să existe alegere. Nu putem fi obligați atâta timp cât nu ți garantează nimeni urmările. Sunt pentru alegere!

 3. Doamne ajuta sa putem lua decizii fiecare pentru el și copii lui.. Nu putem fi obligați atâta timp cât nu ți garantează nimeni urmările. Nu suntem cobai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE