duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATENebunie! Magazinele din Franţa vor fi AMENDATE dacă lasă becurile aprinse prea...

Nebunie! Magazinele din Franţa vor fi AMENDATE dacă lasă becurile aprinse prea mult timp

Autoritățile franceze au anunțat, joi, un set de măsuri privind reducerea consumului de energie, printre care se numără restricții privind folosirea instalațiilor de iluminat din magazine și instalarea de termostate inteligente în gospodării transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Tranziției Energetice, Agnes Pannier-Runacher, consumul combinat de electricitate şi gaze naturale al Franţei a scăzut cu aproximativ 12% faţă de nivelul anterior crizei, depășind ținta inițială care prevedea o reducere de 10% până în 2024.

Astfel, o lege care reglementează orele de funcționare pentru instalațiile de iluminat din vitrine şi proprietăți imobiliare comerciale va deveni mai aspră iar cei care încalcă prevederile vor fi amendați cu până la 1.500 de euro, a spus ministrului Tranziţiei Energetice.

Guvernul de la Paris va oferi subvenţii care acoperă până la 80% din preţul unui aşa-numit „termostat intelligent” în locuințe, care poate costa până la 1.000 de euro, a precizat Agnes Pannier-Runacher.

Șase furnizori de energie, inclusiv grupul de stat Electricite de France SA, vor oferi contracte de furnizare care îi recompensează pe acei clienți care îşi reduc consumul de energie, a adăugat Pannier-Runacher.

De asemenea, Guvernul de la Paris, care acordă deja subvenţii pentru car-sharing, va introduce noi reduceri de taxe pentru firmele care îşi ajută angajaţii să vină cu bicicleta la serviciu. Consumul de benzină trebuie să continue să scadă, după ce anul trecut s-a diminuat cu mai puţin de 2%, a precizat Pannier-Runacher.

În sfârşit, autorităţile franceze au decis să extindă solicitarea lansată anul trecut către firmele incluse în principalul indice bursier CAC40, de a-și pune la punct planuri destinate conservării energiei, şi la firmele din indicele mai larg SBF120 index.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE