vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATENe conduc urmașii torționarilor. Cercetătorul Fabian Anton: Ludovic Orban, fiu și nepot...

Ne conduc urmașii torționarilor. Cercetătorul Fabian Anton: Ludovic Orban, fiu și nepot de securiști. Tatăl premierului a fost unul dintre anchetatorii marelui duhovnic Teofil Pârâian

Vestea ca proaspătul candidat al PSD, Dr. Alexandru Rafila ar fi fost fiul unui torționar al Securității staliniste a făcut turul mass-mediei din România.

Cunoscutul cercetător și jurnalist Fabian Anton dezvăluie însă o altă informație de mare importanță pentru opinia publică.

Astfel, el arată că tatăl premierului Ludovic Orban, a fost și el un cadru de nădejde al Securității bolșevice. Ludovic Orban (tatăl) a fost sublocotenent și șef birou II la Ministerul Securității Statului, Regiunea Stalin (Brașov).

Fabian Anton mai spune că tatăl actualului premier și al consilierului prezidențial Leonard Orban a fost unul dintre anchetatorii arhimandritului Teofil Părâian, unul dintre marii duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Române.

Teofil Pârâian a fost urmărit de Securitate, printre altele, pentru că „privește cu afecțiune elementele condamnate sau cu trecut politic și îi privește cu încredere, ca buni prieteni și față de care își manifestă neîncrederea față de regim, criticând libertatea și distragerea de la credință a tineretului”.

Jurnalistul care a realizat celebrul interviu cu torționarul Franț Țandără publică și un document din volumul 61 al dosarului nr. 7358 DMRU în care apare numele și gradul părintelui celor doi demnitari de azi ai statului român.

Sursa foto: Fabian Anton

Emeric (Imre) Orban, despre care se spunea că a fost tatăl premierului, a fost de fapt unchiul acestuia. Și Imre Orban a fost și el securist în anii 50, deceniul terorii, când elita românească interbelică a fost decimată de către regimul bolșevic.

„Imre Orban fost angajat inițial între 1948 – 1950 la Direcția Regională Brașov/Stalin a Securității Statului unde, în 1951 va fi numit locotenent major, în 1954, căpitan și șef serviciu și în 1955 locțiitor șef birou. Imre Orban va fi trecut în rezervă la data de 29 februarie 1956”, a scris Fabian Anton.

În 2006, Ludovic Orban spunea că tatăl său a fost angajat al Securității având gradul de căpitan în rezervă, dar a spus că a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

Ludovic Orban s-a născut în 1963.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE