joi, noiembrie 30, 2023
ȘTIRIAndrei Ruse, editor Hyperliteratura: Lucia Hossu-Longin a confirmat că Alexandru Rafila ar...

Andrei Ruse, editor Hyperliteratura: Lucia Hossu-Longin a confirmat că Alexandru Rafila ar fi fiul fostului șef al Securității din Arad în anii ’50

Andrei Ruse, editor Hyperliteratura, a dezvăluit, sâmbătă, pe Facebook, că doctorul Alexadru Rafila ar fi fiul fostului șef al Securității din Arad în anii ’50.

Andrei Ruse precizează că informația a fost confirmată de Lucia Hossu-Longin, autoarea unei noi cărți din seria Memorialul Durerii, „Reeducarea de la Pitești. Cerberii penitenciarelor”, volum ce tocmai a apărut la editura mai sus menționată.

„Fiul nu trebuie neapărat să aibă treabă cu tatăl, principial vorbind, dar când candidezi la parlamentare și ești un tip extrem de influent (mai ales zilele-astea), cred că trebuie să ai minimul bun simț de a nu-ți ascunde istoria familiei. Într-un interviu dat recent, dl. Alexandru Rafila spune că a devenit doctor influențat de tatăl său, medic și el la rândul său. Bun…

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Mi s-a părut la început o coincidență stranie de nume între acest Alexandru Rafila și fostul șef al Securității din Arad in anii 50 (ajuns medic ulterior…), Alexandru Rafila, la al cărui ordin au fost executați și torturați țărani care s-au opus colectivizării. Toate informațiile astea apar în cartea abia scoasă de noi la Hyperliteratura, din seria Memorialul Durerii, „Reeducarea de la Pitești. Cerberii penitenciarelor”. În a doua parte, a „cerberilor”, avem un întreg capitol despre marile „realizări” inumane ale lui Alexandru Rafila. Este și capitolul care închide cartea și este, credeți-mă, odios”, a scris Andrei Ruse, sâmbătă pe Facebook.

Acesta a precizat că a început să se documenteze în ceea ce privește trecutul doctorului Rafila, însă fără prea multe rezultate.

„Am încercat să sap mai adânc, fără rezultate, așa că singura chestie care mi-a venit în minte a fost s-o sun chiar pe autoare, s-o întreb dacă știe ceva de această „coincidență” (Lucia Hossu-Longin a realizat un interviu cu Alexandru Rafila la începutul anilor 90, pentru Memorialul Durerii – mare parte din el este transcris și în cartea de care pomeneam). Și mi-a confirmat azi nu doar că ar fi rude, ci că Alexandru Rafila, marele medic de astăzi, este, se pare, chiar fiul ucigașului din anii ’50… Am rămas mut”, explică Andrei Ruse.

Acesta prezintă și bilanțul răscoalei anticomuniste din județul Arad, așa cum este prezentat în carte:

– 29 țărani executați pe loc;

– 340 de ani de muncă silnică și temniță grea;

– peste 100 de familii deportate;

– alți uciși sau răniți în cursul ocupării satelor.

În plus față de informațiile prezentate de Andrei Ruse, în cartea „Lexiconul negru. Unelte ale represiunii comuniste”, este amintit Rafila Matei, șeful Securității din Arad în 1948.

„Rafila Matei – maior, şeful Securităţii din Arad în 1948, cînd a avut loc înfruntarea între partizanii din Munţii Zarandului şi ai Codrului şi trupele Securităţii. A ucis partizani, a schingiuit familii nevinovate ca să spună unde se ascund aceştia, a dat foc locurilor unde se adăposteau, arzîndu-i de vii. După unele informaţii, relatate in memorialul Durerii, fusese medic în comuna brezoaiele judeţul Dâmboviţa”- Doina Jela, „Lexiconul negru. Unelte ale represiunii comuniste”, Editura Humanitas, 2001, pag 237, varianta online disponibilă pe memoria.ro.

Dezvăluirea lui Andrei Ruse a fost făcută la câteva zile după ce doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, și-a anunțat candidatura pe listele PSD pentru viitoarele alegeri parlamentare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. […] Popescu PopescuAtenție! Bacteria care coaguleaza single în vene este fals numita la derută Covid’ 19! Bacteria se formează în materialul genetic sub influența radiațiilor 5G.Bacteria distruge vasele sangvine și împiedică ajungerea Oxigenului prin singe la creer plamini și inima.OMS a interzis autopsiile sa nu se afle cauza zisa Coviț.Crima împotriva umanității!Like · Reply · Mark as spam · 3 · 4h […]

  2. […] https://r3media.ro/andrei-ruse-editor-hyperliteratura-lucia-hossu-longin-a-confirmat-ca-alexandru-ra…Andrei Ruse, editor Hyperliteratura: Lucia Hossu-Longin a confirmat că Alexandru Rafila ar fi fiul fostului șef al Securității din Arad în anii ’50Raluca Oanță18/10/2020Foto: Al. RAFILA Sursa: Digi24 […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate