luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMobilizare generală în apărarea bisericii pe care Primăria Constanța dorește s-o demoleze:...

Mobilizare generală în apărarea bisericii pe care Primăria Constanța dorește s-o demoleze: ÎPS Teodosie și mulți credincioși și-au anunțat prezența la fața locului

Povestea bisericii „Izvorul Tămăduirii” din Constanța continuă. Mâine, 10 iunie, ar trebui ca buldozerele chemate de Primăria condusă de Vergil Chițac (PNL) să demoleze biserica „Izvorul Tămăduirii” din localitate.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, și-a anunțat prezența în interiorul lăcașului de cult încă de la prima oră.

Conform unui anunț publicat pe pagina instituției, ÎPS Teodosie va sluji sfânta liturghie începând cu ora 07:30.

De asemenea, mulți credincioși din Constanța, dar și din țară, și-au anunțat prezența la fața locului pentru a împiedica demolarea bisericii.

Menționăm că într-un sondaj publicat pe siteul Ziua de Constanța, 81% dintre cei chestionați s-au declarat împotriva demolării bisericii de pe trotuar, așa cum este cunoscut lăcașul de cult.

Primăria Constanța a câștigat în instanță dreptul de a demola biserica, dar Arhiepiscopia susține că edilii au promis oferirea unui alt loc pentru mutarea lăcașului, dar acum s-au răzgândit.

Arhiepiscopul Tomisului i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Vergil Chițac, în care îl roagă să nu-și  lege „numele de o samavolnicie atât de cutremurătoare cum este aceasta de a demola Biserica Izvorul Tămăduirii”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate