duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEDările la stat amânate de firme au ajuns la 14,4 miliarde de...

Dările la stat amânate de firme au ajuns la 14,4 miliarde de lei. Ultimul termen de plată anunțat de Guvern, 25 octombrie

 

Totalul obligațiilor fiscale amânate la plată de către firme, fără dobânzi și penalități, în baza facilităților acordate de Guvern în luna martie, a urcat la 14,4 miliarde de lei, potrivit celor mai recente date disponibile, scrie Profit.ro.

Guvernul a decis în martie, în contextul crizei economice cauzate de combaterea epidemiei de coronavirus, ca firmele să poată amâna plata obligațiilor fiscale scadente începând cu data de 21 martie 2020 fără riscul de executări/popriri din partea ANAF și fără să acumuleze dobânzi și penalități.

Termenul inițial a fost 25 iunie, dar a fost extins de Guvern până la 25 octombrie. În iulie, soldul amânărilor la plată a urcat cu 2,3 miliarde lei, iar în august s-au mai adăugat 1,9 miliarde lei.

Potrivit sursei citate, facilitatea introdusă în martie, în contextul șocului economic cauzat de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea epidemiei de coronavirus, nu face distincție între firmele cu probleme financiare, mai vechi sau cauzate de criza actuală, și cele care pot plăti obligațiile fiscale.

Cel mai recent mesaj al Ministerului Finanțelor este că derulează simulări legat de termenul de 25 octombrie.

Guvernul a aprobat, anunța Hotnews în luna iunie, propunerile MFP pentru prelungirea aplicării următoarelor măsuri fiscale până la data de 25 octombrie 2020, inclusiv:

-nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere, conform Codului de procedură fiscală, pentru obligațiile fiscale care au devenit scadente după data de 21 martie 2020;

-nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități, conform Codului de procedură fiscală, pentru plata cu întârziere a ratelor din graficele de eșalonare;

-măsurile referitoare la suspendarea executării silite, reducerea semnificativă a perioadei de soluționare a deconturilor cu sume negative de TVA cu opțiune de rambursare, suspendarea termenului de prescriere, suspendarea condițiilor de menținere a eșalonărilor la plată.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate