miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATENATO și UE preconizează negocieri cu Rusia după eliberare a Hersonului

NATO și UE preconizează negocieri cu Rusia după eliberare a Hersonului

Discuțiile care au loc în aceste zile între reprezentanții NATO și cei ai UE privind evoluția războiului din Ucraina și posibilele negocieri viitoare au la bază desfășurarea luptelor din zona Hersonului, precizează defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, în acest moment, trupele ruse se află sub presiune atacurilor constante ale ucrainenilor. În acest moment, rușii oferă răspunsuri defensive, direcționându-și atacurile asupra infrastructurii din spatele frontului, cu scopul de a dezorganiza zona din spatele trupelor ucrainene, încetinind astfel înaintarea trupelor ucrainene prin dezorganizarea mijloacelor de aprovizionare.

O negociere în acest moment între Ucraina și Rusia ar permite armatei ruse să își refacă dispozitivul trupelor din zona Hersonului și să își întărească pozițiile actuale pe care le ocupă, lucru pe care l-ar putea face, fără îndoială, și ucrainenii.

În ultima vreme, orașul Herson a început să devină din ce în ce mai important în logica războiului dar și a posibilelor negocieri, deoarece o eventuală recuperare a Hersonului de către armata ucraineană ar deschide perspectiva unor negocieri care să nu pună Ucraina pe o poziție de inferioritate în raport cu Rusia.

Dar mai mult de cât atât, teama SUA este aceea că, odată preluat Hersonul, Rusia ar putea aluneca ușor-ușor în brațele Chinei. Tocmai de aceea, atât NATO, cât și UE au în vedere negocieri viitoare cu Rusia care să nu o apropie pe aceasta prea mult de China.

Anterior, SUA au sfătuit Ucraina să fie mai deschisă la viitoarele negocieri cu Rusia, tocmai pentru a putea evita o apropiere între cele două puteri care să creeze pe viitor probleme SUA, UE și aliaților din NATO.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate