marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATESUA cer Ucrainei să fie mai deschisă la negocieri cu Federația Rusă

SUA cer Ucrainei să fie mai deschisă la negocieri cu Federația Rusă

Administrația Joe Biden au cerut în privat autorităților ucrainene să se arate în mod public mai deschise spre negocierile cu Rusia. Totodată, americanii au sugerat ca Ucraina să renunțe la discursul său împotriva oricăror negocieri cu regimul lui Vladimir Putin, informează AGERPRES.

Scopul acestei solicitări venite din partea Washingtonului, după cum precizează sursa citată anterior, nu are rolul de a obliga Kievul să participe la negocieri. Scopul este acela de a menține sprijinul pentru Ucraina al statelor care au avut, într-un fel sau altul, de suferit de pe urma acestui război (scumpiri, criză energetică, inflație etc.).

Amintim faptul că în data de 4 octombrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret în care se declara că orice negociere cu Rusia este imposibilă atâta timp cât la putere va rămâne Vladimir Putin. Oficiali americani şi ucraineni au recunoscut că această interdicţie a preşedintelui ucrainean de a negocia cu Putin a cauzat probleme în unele părţi din Europa, Africa şi America Latină, unde efectele războiului asupra costurilor alimentelor şi acombustibilului se resimt foarte puternic.

„Am mai spus-o şi o spunem şi acum: Faptele vorbesc mai tare decât vorbele. Dacă Rusia este pregătită de negocieri, ar trebui să-şi oprească bombele şi rachetele şi să-şi retragă forţele din Ucraina. Kremlinul continuă să escaladeze acest război. Kremlinul a demonstrat că nu este dispus să se angajeze serios în negocieri chiar înainte de lansarea invaziei sale la scară largă în Ucraina”, a răspuns pentru Reuters un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

De situația generată de actualul război din Ucraina sunt interesate toate marile puteri economice ale lumii. Într-o declarație dată vineri, consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, aflat în vizită la Kiev, a declarat că toate ţările puternic industrializate din G7 (SUA, Germania, Canada, Franţa, Italia, Japonia şi Regatul Unit) „vor pace”, după cum se desprinde de altfel şi din ultima lor declaraţie comună.

„Din perspectiva noastră, conversaţia pe care trebuie să o avem în interiorul comunităţii internaţionale şi în privinţa sprijinului pentru Ucraina este care sunt termenii pentru o pace durabilă şi justă”, a mai menționat Sullivan.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. sa spuna ca nu ii doare gura, sunt si corecti politic cu ocazia asta, dar prin spate ii alimenteaza cu arme si baga batul prin gard

  2. E TIMPUL CA SĂ SE GATE CU BATJOCURA ASTA DE HUCRAINA. REDIMENSIONATĂ ȘI DENAZIFICATĂ TREBUIE!

    Românii nu realizează dar ăștia-s mai răi ca mujicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE