ACTUALITATENadia Comăneci: Am depăşit Rusia la medialii de aur obţinute în Campionatele...

Nadia Comăneci: Am depăşit Rusia la medialii de aur obţinute în Campionatele Europene. Performanţa gimnastelor române este istorică!

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci s-a declarat impresionată de performanța României la Campionatul European din Turcia, unde gimnastele noastre au obținut 8 medalii de aur și 5 de argint.

„Pentru gimnastică şi pentru tenis mă trezesc cu noaptea în cap. (…) Am fost extrem de impresionată de revenirea Larisei Iordache, cu care am vorbit acum 10 minute. Este aproape imposibil să revii fără accidentare după o „dispariţie” de trei ani din sport. Ea, cu trei operaţii, să revină la un nivel competitiv de această valoare este aproape incredibil.

A făcut şi istorie, pentru că, din calculele mele, România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene, cu 55 de medalii de aur în total”, a spus Nadia Comăneci, duminică, într-o intervenţie telefonică în direct la Antena 3.

Echipa României se întoarce de la competiția din Turcia cu 8 medalii de aur, 5 de argint și una de bronz, după cum a relatat R3Media.

Sportiva română Ana Bărbosu a câştigat medaliile de aur în toate cele patru finale pe aparate – sărituri, paralele, bârnă şi sol. Ana Bărbosu încheie Europenele de junioare cu şase medalii de aur, celelalte două fiind obţinute cu echipa şi la individual compus.

Larisa Iordache a fost aproape de a o egala pe Ana Bărbos, reușind să câștige medaliile de aur la bârnă și sol, precum și argintul la sărituri. Tot la finalele pe aparate, Silviana Sfiringu a urcat alături de Larisa Iordache pe a doua treaptă a podiumului la bârnă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite