miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATENadia Comăneci: Am depăşit Rusia la medialii de aur obţinute în Campionatele...

Nadia Comăneci: Am depăşit Rusia la medialii de aur obţinute în Campionatele Europene. Performanţa gimnastelor române este istorică!

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci s-a declarat impresionată de performanța României la Campionatul European din Turcia, unde gimnastele noastre au obținut 8 medalii de aur și 5 de argint.

„Pentru gimnastică şi pentru tenis mă trezesc cu noaptea în cap. (…) Am fost extrem de impresionată de revenirea Larisei Iordache, cu care am vorbit acum 10 minute. Este aproape imposibil să revii fără accidentare după o “dispariţie” de trei ani din sport. Ea, cu trei operaţii, să revină la un nivel competitiv de această valoare este aproape incredibil.

A făcut şi istorie, pentru că, din calculele mele, România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene, cu 55 de medalii de aur în total”, a spus Nadia Comăneci, duminică, într-o intervenţie telefonică în direct la Antena 3.

Echipa României se întoarce de la competiția din Turcia cu 8 medalii de aur, 5 de argint și una de bronz, după cum a relatat R3Media.

Sportiva română Ana Bărbosu a câştigat medaliile de aur în toate cele patru finale pe aparate – sărituri, paralele, bârnă şi sol. Ana Bărbosu încheie Europenele de junioare cu şase medalii de aur, celelalte două fiind obţinute cu echipa şi la individual compus.

Larisa Iordache a fost aproape de a o egala pe Ana Bărbos, reușind să câștige medaliile de aur la bârnă și sol, precum și argintul la sărituri. Tot la finalele pe aparate, Silviana Sfiringu a urcat alături de Larisa Iordache pe a doua treaptă a podiumului la bârnă.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE