ACTUALITATEMunicipiul Sibiu intră în carantină, de luni. Subprefectul a fost eliberat din...

Municipiul Sibiu intră în carantină, de luni. Subprefectul a fost eliberat din funcție, șeful DSP Sibiu a demisionat

Situație tensionată la Sibiu, unde rata de infectare a trecut de 7 la mia de locuitori, astfel încât autoritățile au decis carantinarea municipiului, începând de luni, fiind anunțate și mai multe demisii și eliberări din funcție.

Municipiul Sibiu intră în carantină de luni, a anunțat, vineri, în conferință de presă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, transmite Turnul Sfatului.

„Având în vedere incidența și faptul că avem în continuare un număr mare de cazuri în județul Sibiu, peste 400, s-a ajuns la următoarele concluzii și măsuri suplimentare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Se închid magazinele și mall-urile pe weekend-uri, cu excepția celor cu produse esențiale, de sâmbăta aceasta. În carantină magazinele se închid de la ora 20, terasele se închid pe toată durata carantinei. Magazinele pot să aibă maxim o persoană la opt metri pătrați. Între orele 10-13 procurarea bunurilor este pentru persoanele peste 65 de ani.

Activitățile religioase se desfășoară doar în spații deschise. Pentru ieșire în perioada carantinei, de la domiciliu, există excepții care vor fi anunțate – activitatea profesională, asistența medicală de urgență sau care nu poate fi amânată, cumpărarea alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere”, a spus Raed Arafat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Prezentă la conferința de presă de la Sibiu, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că directorul DSP, Gabriel Budescu, a demisionat, dar şi că aşteaptă şi demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, anunță Agerpres.

Vicepremierul României, Raluca Turcan și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au participat astăzi la ședința specială a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu

Totodată, Guvernul a decis în şedinţa de joi seară eliberarea din funcţia de subprefect de Sibiu a lui Rareş Macrea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...