ACTUALITATEPremierul Olandei: Nu accept ca niște idioți să fie violenți sub pretexul...

Premierul Olandei: Nu accept ca niște idioți să fie violenți sub pretexul că-s nemulțumiți de restricțiile anti-Covid

Prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, i-a numit „idioți” pe cei care au protestat la Rotterdam și Haga din cauza restricțiilor dure, spunând că „nu va accepta niciodată” ca oamenii să manifeste „violență împotriva forțelor de ordine”, sub pretextul că sunt nemulțumiți din cauza restricțiilor sanitare, relatează Digi24.

De fapt, autoritățile olandeze au folosit tunuri de apă, câini și ofițeri călare pentru a opri revoltele tinerilor, care au incendiat diverse obiecte și au folosit focuri de artificii în cadrul manifestațiilor. Totodată, polițiștii au fost nevoiți să deschidă focul asupra mulțimii. Primarul orașului a declarat că protestele s-au transformat într-o „orgie de violență”.

„Ceea ce am văzut în acest weekend e violență pură. Sunt pure explozii de violență îndreptate împotriva polițiștilor noștri, împotriva pompierilor noștri, împotriva celor de pe ambulanțe, nu au nimic de-a face cu o manifestație. Poliția și justiția vor face totul ca cei aflați în spatele acestor lucruri să dea socoteală.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ca prim-ministru și liberal, voi lupta mereu să poată avea loc manifestații în această țară, în cadrul democrației noastre, a statului nostru de drept, dar nu voi accepta niciodată ca niște idioți să recurgă la violență pură împotriva celor prezenți pe teren în fiecare zi pentru a asigura securitatea țării, sub pretextul că sunt nemulțumiți”, a precizat premierul olandez.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...