ACTUALITATEMohammed, de departe cel mai popular nume de băiat ales pentru nou-născuții...

Mohammed, de departe cel mai popular nume de băiat ales pentru nou-născuții de la Bruxelles, „centrul” Uniunii Europene

Mohamed sau scris în forma „Mohammed” este de departe cel mai popular nume ales de părinți pentru nou-născuții băieți din regiunea Bruxelles, în 2021, scrie ReMix News, citând institutul belgian de statistică, Statbel.

Mohammed și varianta sa ortografiată cu un singur „m” au fost înscrise în registrul nou-născuților de 18.430 de ori. Pe locul 2, la mare distanță, este „Jean”, varianta franceză a numelui creștin „Ioan”: 6.089 de copii.

Un alt nume de origine islamică, Ahmed, este pe locul 4 în acest top, cu 4.166 de băieți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În total, 43% dintre nou-născuții de la Bruxelles au primit nume islamice, în timp ce abia 57% au primit nume „clasice” precum Filip, Michel, David, Pierre sau Nicolas.

Provinciile Belgiei au echilibrat, totuși, balanța, la nivel de țară. În regiunile provinciale domină numele clasic belgiene, de origine creștină. Astfel, pe primul loc este numele de Jean, urmat de Marc și Patrick.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Mohamed” este în top 10, totuși, fiind pe locul 9. De remarcat diferența dintre elitele de la Bruxelles, care au încurajat migrația islamică și restul țării.

La nivelul Belgiei, însă, 48% dintre copii au fost născuți cu cel puțin un părinte străin, în ultimul an, precizează sursa citată.

În acest context, merită amintit ghidul – între timp retras – emis de Comisia Europeană privind limbajul „recomandat” a fi folosit de către staff-ul și funcționarii UE. Printre recomandări era și aceea de a se evita folosirea, cu titlu de exemplu, a numelor creștine precum „Ioan” și „Maria” și înlocuirea lor cu „Malika” și „Julio”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate