ACTUALITATEMircea Pascu, diagnostic schimbat? Întâi cauza decesului a fost edem pulmonar, apoi...

Mircea Pascu, diagnostic schimbat? Întâi cauza decesului a fost edem pulmonar, apoi coronavirus. Fiica: Nu știm cauza decesului… Suntem rezervați

Decesul fostului președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Pascu, rămâne un subiect de discuție, mai ales după ce presa a informat că prima cauză a decesului ar fi un edem pulmonar pe fond hipertensiv, dar la mai puțin de 12 ore de la deces, diagnosticul ar fi fost schimbat în „infecție COVID-19”, după cum informează Gsp.

Fostul sportiv, în vârstă de 85 de ani, a fost internat la Spitalul Clinic Colțea din Capitală pentru o transfuzie. Vineri i s-a efectuat un test de Coronavirus care ar fi ieșit fals pozitiv, moment în care a fost mutat la „Victor Babeș”. Peste weekend nu au existat probleme medicale, dar luni au apărut unele complicații. Iar miercuri seară acesta a decedat.

Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului „Dr. Victor Babeș”, a declarat pentru Gsp că nu poate comunica motivul decesului.

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre cauza decesului… Singura care o să comunice, dacă dorește, este familia. Aceasta o să primească, conform procedurilor, certificatul de deces, în cursul zilei de vineri, cu toate informațiile necesare. Îmi pare rău că s-a întâmplat asta”, a declarat el.

Mihaela Pascu, fiica fostului președinte al FRF, nu a dorit să facă multe comentarii.

„Nu am primit certificatul de deces ca să vă comunic în mod clar cauza decesului tatălui meu. În momentul de față sunt rezervată. Lăsați-mă, vă rog, să depășim acest moment delicat. Chiar nu știu să vă spun care este cauza decesului. Tata avea un mielom multiplu pe care l-a dus pe picioare până la 85 de ani, dar și alte probleme”, a spus aceasta pentru sursa citată.

Născut la 6 noiembrie 1934, la Petroşani, Mircea Pascu a fost conducător la cluburi precum Jiul Petroşani şi Corvinul, înainte ca în perioada 1983-1989 să îndeplinească rolul de vicepreşedinte FRF. A fost preşedintele FRF în 1990, începând din luna februarie şi până la alegerile din august. Ulterior a fost preşedinte la Rapid şi Poli Timişoara. Pe plan internaţional, Pascu a fost membru al Comisiei de organizare a competiţiilor fotbalistice europene, membru în comisia de protocol FIFA, membru al Comisiei Fair-Play UEFA, fiind, de asemenea, numit membru de onoare al forului european.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...