miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATERecord mondial în ape înghețate pentru România! Simona Chiru a câștigat medalia...

Record mondial în ape înghețate pentru România! Simona Chiru a câștigat medalia de aur la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate

Simona Chiru, în vârstă de 19 ani, a câștigat medalia de aur la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate și a obținut un nou record mondial, performanță pentru care a fost inclusă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, derulată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Sportiva de la CS Pitești a început să practice înot de performanță la 14 ani, iar 5 ani mai târziu a câștigat aurul în proba de 100 m, stil liber la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate și a doborât un record mondial, obținând un timp de 01:03:63, informează qmagazine.

Înotul în ape foarte reci presupune pe lângă pregătirea de înot clasică, și o serie de antrenamente speciale, de adaptare, astfel încât să determine corpul, ca în momentul în care pătrunde în apa rece, să nu intre în șocul care poate determina blocarea respirației.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, care va fi lansat la finalul acestui an.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE