ACTUALITATEMinistrul sârb de externe i-a mulțumit Patriarhului Daniel pentru că România nu...

Ministrul sârb de externe i-a mulțumit Patriarhului Daniel pentru că România nu recunoaște Kosovo

Patriarhul Daniel al României a primit vizita ministrului sârb de externe, Nikola Selakovici, informează Basilica.

Nikola Selakovici se află într-o vizită oficială în România și cu această, ocazie, l-a vizitat pe Patriarhul României.

Printre altele, șeful diplomației sârbe i-a mulțumit Patriarhului Daniel pentru sprijinirea integrității teritoriale a țării sale, referindu-se la faptul că România nu recunoaște independența auto-proclamată de Kosovo.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Patriarhul Daniel, la rândul său, a spus că popoarele sârb și român sunt vecine și prietene și și-a exprimat speranța intensificării legăturilor spirituale și culturale dintre cele două Biserici și popoare și a apreciat deschiderea pentru dialog a Patriarhului Sârb, Preafericitul Părinte Porfirie, precizează sursa citată.

În cadrul convorbirilor, Patriarhul României a subliniat importanța schimburilor de studenți teologi în consolidarea legăturilor fraterne dintre cele două Biserici Ortodoxe, precum și a pelerinajelor organizate de credincioșii sârbi, în special, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, care este foarte iubită de poporul sârb.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate