duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Școala trebuie să se deschidă prima și să...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima. Părinții sunt reticenți la vaccinarea elevilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala trebuie să fie ultima instituție care se închide și că deschiderea noul an se va face cu prezență fizică.

El a precizat că școlile vor rămâne deschise până la incidența de 6 la mie. Cîmpeanu a declarat că nu renunță la formularele privind vaccinarea, chiar dacă Alianța Părinților s-a manifestat împotriva lor.

„Peste 60% din angajații din școli sunt vaccinați. Sunt vaccinați 4% din elevii cu vârste între 12 și 15 ani, adică 30.000 de elevi. Sunt vaccinați 20% din copiii între 16 și 19 ani, adică 145.000 de copii. La vaccinare suntem sub media națională. Școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima (…) Pe 13 septembrie deschidem școlile cu prezență fizică. Școlile le păstrăm deschise până la rata de incidență de 6 la mie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ceea ce privește cadrele didactice, 185.000 din 300.000 sunt vaccinate. Părinții sunt reticenți la vaccinarea elevilor. În fiecare școală vom avea o persoană care se va ocupa cu protecția sanitară. Profesorii desemnați din fiecare școală vor ține legătura cu DSP. Le vom trimite părinților un formular la care să răspundă dacă copilul este vaccinat sau nu, iar în cazul în care copilul nu este vaccinat, dacă își dă acordul pentru vaccinare. Din 13 septembrie, părinții for primi aceste formulare. Eu rămân un susținător al vaccinării, dar vaccinarea este voluntară. Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării”, a spus Cîmpeanu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media

Ministrul a precizat că dacă se ajunge la incidența de 6 la mie, există mai multe scenarii. Unul dintre ele implică prezența fizică la școală pentru cei vaccinați.

„După rata de incidență de 6 la mie, situațiile vor fi diferite de la o localitate la alta. Una dintre ipoteze este că după rata de 6 la mie, toți elevii vor trece online. Alta ipoteză: după rata de incidență de 6 la mie, preșcolarii vor avea prezență fizică. Cei sub 12 ani vor intra online, iar cei peste 12 ani vor putea veni la școală dacă sunt vaccinați. Ar fi un bonus pentru cei vaccinați: să vină la școală.

În scurt timp, vom lua o decizie finală pe aceste variante. Suntem obligați să lucrăm în scenarii. Dar va fi un ordin comun al ministrului Sănătății cu ministrul Educației pentru începerea școlii. Înainte de 1 septembrie, părinții vor afla cum începe școala. Cert este că școlile se deschid toate cu prezență fizică. Am reglementar și prima zi de școală. Ceremoniile de deschidere vor avea 2 condiții: La deschidere, în exterior, vor fi doar cu mască de protecție iar ceremoniile de deschidere vor fi maximum 1 oră și jumătate”, a spus el la Aleph News.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Vorbeste portarul-vaccinator al scolii! Ca despre calitatea invamantului nu se ocupa nimeni. Copiii nu au ce sa mai invete de la scoala…..asta e realitatea trista. Daca raman acasa nu e nici o paguba. Sistemul nu mai doreste “scoliti”……. Scoala a devenit un focar infestat de politruci anticrestini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate