duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATESondaj la nivelul UE | Polonezii, ungurii, cehii și slovacii resping Europa...

Sondaj la nivelul UE | Polonezii, ungurii, cehii și slovacii resping Europa federală și susțin valorile naționale și creștine

Cetățenii țărilor din Grupul de la Visegrád, format din Ungaria, Cehia, Slovacia și Polonia, au o tendință de respingere a expansiunii puterii UE și rămân susținători mai fervenți ai valorilor tradiționale creștine decât cei din Occident, potrivit unui studiu efectuat în 30 de țări.

Cercetarea arată că cetățenii din cele patru state sunt mai angajați să păstreze competențele statului național decât alte țări și doar o mică parte dintre aceștia ar transfera mai multe dintre ele în UE: 54% vor un stat național mai puternic, în timp ce doar 30% doresc o centralizare suplimentară.

Rezultatele sunt dovada că viziunea unei Uniuni Europene organizate pe bază federală este mai puțin atractivă pentru țările V4 decât pentru vechii membri. Un alt fapt interesant este că dintre toate grupurile de țări vizate de cercetare, cetățenii țărilor V4 cred că țările lor se confruntă cu standarde duble la nivelul UE.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Criza migrației din Europa, cumulată cu eforturile tendințelor post-moderne de a pune sub semnul întrebării sau chiar a disprețui valorile creștin-conservatoare și comunitare, aplicând o interpretare extremă individualismului, a scos la suprafață falii puternice de natură culturală între Est și Vest.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cercetările arată că cetățenii fostelor țări socialiste, inclusiv cele din Grupul de la Visegrád, sunt mult mai dornici să păstreze tradițiile și cultura creștină în comparație cu țările din Occident.

De asemenea, cercetările arată în mod clar că doar o minoritate de europeni de numai 20% își mai plasează identitatea europeană deasupra identității naționale. În același timp, se poate afirma că din toate grupurile de țări chestionate, proporția cetățenilor V4 care se consideră preponderent europeni (24%) este mai mare decât media europeană, în timp ce proporția celor care își pun identitatea națională pe primul loc (71%) este mai mică.

În același timp, studiul mai dezvăluie că țările Grupului de la Visegrád, în ciuda faptului că s-au îndreptat spre părți opuse ale baricadei de mai multe ori de-a lungul istoriei lor, sunt legate printr-un sistem de valori și o viziune specifică Europei Centrale. Acest lucru este dovedit de faptul că aceleași provocări stârnesc răspunsuri similare în rândul acestor națiuni, inclusiv în ceea ce privește migrația și problemele LGBT.

Având în vedere sistemul de valori puternic coeziv observat la o serie de națiuni din Europa Centrală și de Est, există potențialul ca aceste țări să devină o adevărată barieră culturală pentru Occident, dacă sunt capabile să-și aprofundeze și mai mult relațiile politice și cooperarea economică, potrivit Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Ar fi corect ca si bravii nostri conducatori sa aiba curajul sa spuna daca resping Europa federală și susțin valorile naționale și creștine sau nu. Ca sa-i scuz, gandesc ca poate au alte problem mult mai importante decat fleacurile astea!

  2. Trăiască în bună pace și prietenie, Europa unită a țărilor libere și suverane !!! Dacă vrei să fim prieteni, nu dai buzna în casa mea și începi să-ți impui părerile … Facem schimb de idei, produse și informații, dar fiecare este la el acasă, în legea lui dreaptă și sfântă 😇

  3. Ușor, ușor Plandemonia covrig se va stinge pentru că și cei vaksinați s-au trezit … Apare la orizont înșelăciunea următoare și anume că se încălzește planeta. Acum e acum … Ne trezim repede și inoprim din fașă, sau ne mai ia câțiva ani ? Deșteptarea, că am dormit destul !!!

  4. Bun…. si eu sunt pentru pastrarea valoriilor tradionale stramosesti, pentru respectarea Constitutiei si UE sa ne aprecieze, nu sa fim in postura de vasali-supusi. Gata, cu hotia si mascarada de pulitruci made in M-uie….. ROMANIA nu are nevoie de o comunitate neo marxista, totalitarista asa cum se intampla acum…..si sa faca ce i se spune. NU, UE!!!!!

  5. A ,,încercat ” ŞI hitler O EUROPĂ FEDERALĂ , CU MIJLOACE MILITARE ŞI NU AMERS …PROBABIL CĂ NU O SĂ MEARGĂ NICI PRIN MIJLOACE POLITICE , DIVERSITATEA ESTE PREA PROFUNDĂ LEGATĂ DE NAŢIONALITATE , CA ACEST DEZIDERAT NAZIST SĂ SE ÎNTÂMPLE VREODATĂ !!! IDENTITATEA DE NEAM NU O SĂ FIE TERFELITĂ DE INTERESE POLITICE ,HEGEMONICE A UNOR ŢĂRI CARE S+AU CREZUT STĂPÂNI PE EUROPA !! NU O SĂ AVEM NICIODATĂ UN SUE …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE