sâmbătă, septembrie 23, 2023
EDUCAȚIEMinistrul Educației, Monica Anisie, suspendă activitățile în școli printr-un ordin de ministru...

Ministrul Educației, Monica Anisie, suspendă activitățile în școli printr-un ordin de ministru bazat pe Hotărârea CNSU din 7 decembrie, neaprobată de Guvern

Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat, luni, un ordin privind suspendarea activităților didactice în școli până în 23 decembrie, decizie ce are la baza Hotărârea Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din 7 decembrie, care nu a fost însă aprobată de Guvern.

Ministerul Educației a informat, marți după-amiază cu privire la suspendarea activităților care impun prezența fizică a elevilor în școli, invocând un ordin semnat, luni, de ministrul Educației, Monica Anisie.

„În conformitate cu prevederile ordinului nr. 6.122/7.12.2020, semnat de ministrul Monica Cristina Anisie, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal se suspendă pentru perioada 9 decembrie – 23 decembrie 2020.

Ordinul de ministru are la bază Hotărârea Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nr. 57/2020. În această perioadă (9 decembrie – 23 decembrie 2020), activitățile didactice se vor organiza, în continuare, în mediul on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020”, se precizează în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În ce context a semnat ministrul Educației acest ordin

Comunicatul privind Hotărârea CNSU nr.57/2020 din 7 decembrie privind prelungirea suspendării activității didactice în școli a fost transmis presei de către Grupul pentru Comunicare Strategică, luni, la ora 23:50, la câteva ore după ce Ludovic Orban își anunțase demisia, iar președintele Iohannis desemnase deja un premier interimar.

Nu există informații publice privind ora la care a avut loc ședința CNSU, existând posibilitatea să aibă loc înainte de comunicatul de presă transmis de GCS.

Însă, cert este că Hotărârea CNSU nr. 57/2020 din 7 decembrie 2020 nu a fost aprobată de Guvern, așa cum s-a întâmplat cu precedenta Hotărâre CNSU. Atunci, doar după ce Guvernul Orban a aprobat Hotărea CNSU din 8 noiembrie, a intrat în vigoare măsura de suspendare a cursurilor față în față, alături de alte restricții stabilite la momentul respectiv.

De data aceasta însă, ministrul Anisie își asumă suspendare școlilor doar în baza emiterii unui ordin de ministru, bazat pe o recomandare CNSU, ce nu a fost aprobată de Guvern. Rămâne de văzut cât de legală este decizia ministrului Educației.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate