EDUCAȚIEMinistrul Educației ia în considerare extinderea vacanței de primăvară pentru a include...

Ministrul Educației ia în considerare extinderea vacanței de primăvară pentru a include atât Paștele ortodox, cât și cel catolic

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că ia în considerare, în actualul context epidemiologic, extinderea vacanței de primăvară astfel încât aceasta să includă Paștele ortodox și pe cel catolic și să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie, conform Agerpres.

„Observând evoluția epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare – și vom anunța acest lucru- extinderea perioadei vacanței de primăvară în așa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă și sărbătorile pascale catolice și sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micșorare a mobilității pe perioada lunii aprilie, care se anunță ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleași date, chiar dacă vom fi nevoiți, ca anul trecut, să echivalăm competențele și să organizăm proba de competențe digitale după bacalaureat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Al patrulea avantaj – să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările – clasa a VIII-a , clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susțin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a și a VI-a. (…)

Bacalaureatul rămâne pe loc, Evaluarea Națională ar urma să se organizeze după Bacalaureat, admiterea în liceu tot după Bacalaureat și mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie (începea pe 20 aprilie) să fie mutată în luna mai. Deci punând în balanță avantajele, în primul rând micșorarea mobilității, am încercat să găsim soluția optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puțin.”, a declarat Ministrul Învățământului, Sorin Cîmpeanu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...