marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEMinistrul Culturii vrea ca marii operatori de cablu care dețin și posturi...

Ministrul Culturii vrea ca marii operatori de cablu care dețin și posturi TV să poată fi obligați de CNA să renunțe la una dintre activități. Digi ar avea de suferit

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu, senator PSD, propune, printr-un amendament la un proiect de modificare a Legii audiovizualului inițiat de Guvernul Cîțu, ca operatorii de cablu care dețin putere semnificativă pe piețe aflate în strânsă legătură, consolidându-și astfel puterea de piață să poată fi obligați prin decizie a CNA să opteze pentru păstrarea activității doar pe una dintre piețe, informează news.ro.

Proiectul de lege a fost inițiat de Guvernul Cîțu, cu titulatura „Lege pentru modificarea și completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr, 39/2005 privind cinematografia”, scopul declarat fiind, conform expunerii de motive.

„Transpunerea Directivei nr. 1808 din 14 noiembrie 2018 de modificare a Directivei 2010/13/UE privind coordonarea anumitor dispoziții stabilite prin acte cu putere de lege sau acte administrative în cadrul statelor membre cu privire la furnizarea de servicii media audiovizuale (Directiva serviciilor media audiovizuale) având în vedere evoluția realităților pieței”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Proiectul a fost depus la Parlament în 11 octombrie 2021, iar în decembrie a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților, fiind apoi depus la Senat, care este Cameră decizională în acest caz. Proiectul a primit avizele necesare din celelalte comisii, iar Comisia de cultură este cea care trebuie să întocmească raportul, având deja mai multe ședințe pe acest subiect.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La Comisia de cultură a Camerei, deși Guvernul nu a propus nicio prevedere în acest sens, au fost acceptate mai multe amendamente ale deputatului PSD Ioan Vulpescu, fost ministru al Culturii, amendamente care completau articolul 44 al Legii audiovizualului, referitor la necesitatea unei limitări a concentrării proprietății și extinderii cotei de audiență în domeniul audiovizualului, pentru protejarea pluralismului de opinii și a diversității. Același articol a fost modificat și completat și la comisia similară din Senat.

O astfel de prevedere ar putea viza inclusiv grupul DIGI | RCS & RDS, care deține și companie de cablu și are și divizie media, din care fac parte, printre altele, postul de televiziune Digi24 și Digi Sport.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Lucian Romașcanu și-a argumentat proiectul de lege afirmând că este soluția necesară pentru preîntâmpinarea abuzului de poziție dominantă al unui operator economic care ar putea folosi poziția preponderentă pe care o deține pe una dintre piețe pentru a perturba activitatea pe cealaltă piață.

„Este necesară implicarea CNA pentru a evita apariția unei situații de abuz de poziție dominantă în piața audiovizuală. Consiliul Concurenței nu analizează implicațiile pe care le are poziția dominantă a unui operator într-o piață conexă [piața serviciilor de programe tv] aceleia principale [piața de distribuție a serviciilor de programe tv] pe care activează respectivul operator”, susține el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE