marți, martie 5, 2024
EDUCAȚIEMinisterul Sănătății va REVIZUI Ordinul prin care copiii cu probleme de sănătate...

Ministerul Sănătății va REVIZUI Ordinul prin care copiii cu probleme de sănătate și cu dizabilități erau obligați să poarte mască. MS afirmă că NU există o recomandare ca elevii să poarte mască la ora de sport

Ministerul Sănătății a anunțat că va modifica Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 prin care s-au stabilit regulile de urmat pentru elevi și profesori în cadrul unităților școlare, în sensul în care va reglementa purtarea măștilor de protecție de către copiii cu handicap/probleme de sănătate, purtarea măștii în timpul activităților fizice și în pauza de masă, arată un document semnat de Directorul General Adjunct al MS, Dr. Amalia Șerban.

Decizia vine ca urmare a numeroaselor plângeri trimise din țară, prin Platforma Împreună, în care se acuzau faptul că copii cu patologii pre-existente sunt obligați să poarte mască, deși le îngreunează starea de sănătate.

Această obligație se aplica inclusiv copiilor cu handicap.

De asemenea, au existat numeroase rapoarte privind obligarea copiilor la portul măștii în timpul orelor de sport, deși Ministerul Sănătății nu a emis nici măcar o recomandare în acest sens.

Platforma Împreună ceruse statului român să revoce Ordinul comun MEC/MS nr.5487/2020 prin care s-au stabilit regulile pentru întoarcerea copiilor la școală.

Platforma Împreună reprezintă în instanță și sute de părinți din toată țara care cer, în instanță, revocarea aceluiași ordin.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. […] Ministerul Sănătății a anunțat că va modifica Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 prin care s-au stabilit regulile de urmat pentru elevi și profesori în cadrul unităților școlare, în sensul în care va reglementa purtarea măștilor de protecție de către copiii cu handicap/probleme de sănătate, purtarea măștii în timpul activităților fizice și în pauza de masă, arată un document semnat de Directorul General Adjunct al MS, Dr. Amalia Șerban, informează R3Media. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE