ACTUALITATE Ministerul Sănătății va REVIZUI Ordinul prin care copiii cu probleme de sănătate...

Ministerul Sănătății va REVIZUI Ordinul prin care copiii cu probleme de sănătate și cu dizabilități erau obligați să poarte mască. MS afirmă că NU există o recomandare ca elevii să poarte mască la ora de sport

Ministerul Sănătății a anunțat că va modifica Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 prin care s-au stabilit regulile de urmat pentru elevi și profesori în cadrul unităților școlare, în sensul în care va reglementa purtarea măștilor de protecție de către copiii cu handicap/probleme de sănătate, purtarea măștii în timpul activităților fizice și în pauza de masă, arată un document semnat de Directorul General Adjunct al MS, Dr. Amalia Șerban.

Decizia vine ca urmare a numeroaselor plângeri trimise din țară, prin Platforma Împreună, în care se acuzau faptul că copii cu patologii pre-existente sunt obligați să poarte mască, deși le îngreunează starea de sănătate.

Această obligație se aplica inclusiv copiilor cu handicap.

De asemenea, au existat numeroase rapoarte privind obligarea copiilor la portul măștii în timpul orelor de sport, deși Ministerul Sănătății nu a emis nici măcar o recomandare în acest sens.

Platforma Împreună ceruse statului român să revoce Ordinul comun MEC/MS nr.5487/2020 prin care s-au stabilit regulile pentru întoarcerea copiilor la școală.

Platforma Împreună reprezintă în instanță și sute de părinți din toată țara care cer, în instanță, revocarea aceluiași ordin.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate