EDUCAȚIEMinisterul Sănătății va REVIZUI Ordinul prin care copiii cu probleme de sănătate...

Ministerul Sănătății va REVIZUI Ordinul prin care copiii cu probleme de sănătate și cu dizabilități erau obligați să poarte mască. MS afirmă că NU există o recomandare ca elevii să poarte mască la ora de sport

Ministerul Sănătății a anunțat că va modifica Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 prin care s-au stabilit regulile de urmat pentru elevi și profesori în cadrul unităților școlare, în sensul în care va reglementa purtarea măștilor de protecție de către copiii cu handicap/probleme de sănătate, purtarea măștii în timpul activităților fizice și în pauza de masă, arată un document semnat de Directorul General Adjunct al MS, Dr. Amalia Șerban.

Decizia vine ca urmare a numeroaselor plângeri trimise din țară, prin Platforma Împreună, în care se acuzau faptul că copii cu patologii pre-existente sunt obligați să poarte mască, deși le îngreunează starea de sănătate.

Această obligație se aplica inclusiv copiilor cu handicap.

De asemenea, au existat numeroase rapoarte privind obligarea copiilor la portul măștii în timpul orelor de sport, deși Ministerul Sănătății nu a emis nici măcar o recomandare în acest sens.

Platforma Împreună ceruse statului român să revoce Ordinul comun MEC/MS nr.5487/2020 prin care s-au stabilit regulile pentru întoarcerea copiilor la școală.

Platforma Împreună reprezintă în instanță și sute de părinți din toată țara care cer, în instanță, revocarea aceluiași ordin.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. […] Ministerul Sănătății a anunțat că va modifica Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494/2020 prin care s-au stabilit regulile de urmat pentru elevi și profesori în cadrul unităților școlare, în sensul în care va reglementa purtarea măștilor de protecție de către copiii cu handicap/probleme de sănătate, purtarea măștii în timpul activităților fizice și în pauza de masă, arată un document semnat de Directorul General Adjunct al MS, Dr. Amalia Șerban, informează R3Media. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT