luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMinisterul Apărării de la Chișinău: Informațiile existente nu indică un risc de...

Ministerul Apărării de la Chișinău: Informațiile existente nu indică un risc de extindere a războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova

„Informațiile existente nu indică un risc de extindere a războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării de la Chișinău, conform Agerpres.

Aceste precizări vin ca reacție la o declarație a șefei serviciilor de informații ale SUA, Avril Haines, potrivit căreia președintele rus Vladimir Putin nu intenționează să își limiteze dorința de ocupare numai la regiunea Donbas din Ucraina, ci vrea să extindă conflictul și în regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a făcut apel la opinia publică să evite „orice speculații” și „să nu scoată din context” declarațiile directoarei Comunității Naționale de Informații a SUA.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Autoritățile Republicii Moldova sunt în strânsă cooperare și schimb de informații cu partenerii țării noastre, inclusiv SUA. Instituțiile abilitate din țara noastră examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluțiile de securitate din regiune, iar cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru.

Avem planuri clare de acțiuni pentru prevenirea oricăror scenarii de destabilizare”, a transmis Ministerul Apărării de la Chișinău într-un comunicat, precizând de asemenea că prioritatea sa sunt „viața și siguranța cetățenilor”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ministerul Apărării a mai atenționat că scoaterea din context a declarațiilor făcute de Avril Haines „creează stări de neliniște și frică în societate” și a făcut apel la „calm și discernământ”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate