ACTUALITATEPremierul Muntenegrului, acuzat că s-a împărtășit împreună cu credincioșii din aceeași linguriță

Premierul Muntenegrului, acuzat că s-a împărtășit împreună cu credincioșii din aceeași linguriță

Premierul desemnat al Muntenegrului, Zdravko Krivokapici, a fost acuzat de o parte a mass-mediei și de Organismul Național de Coordonare împotriva Covid-19 de la Podgorița, pentru că s-a împărtășit împreună cu credincioșii prezenți la Mânăstirea Cetinje unde a fost depus trupul Mitropolitului Amfilohie, decedat săptămâna trecută.

Krivokapici a participat la Sfânta Liturghie de sâmbătă, iar apoi s-a împărtășit împreună cu credincioșii prezenți la biserică. Imaginile au fost surprinse de camerele de luat vederi și l-au pus pe premierul muntenegrean în vizorul celor care se ocupă de gestionarea pandemiei. Aceștia au criticat în termeni generali, organizarea funeraliilor, cerând închiderea coșciugului Mitropolitului.

Dar cei mai vehemenți au fost oponenții politici, respectiv partidul actualului președinte, socialistul Milo Djukanovici, aflat la putere de peste 20 de ani în această țară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Contrar celor așteptate de la cineva care este în fruntea unui Guvern al cetățenilor de toate religiile și naționalitățile, el apare în public și pe rețelele de socializare în exclusivitate din poziția de propagandist religios și ca credincios al unei Biserici din Muntenegru”, au afirmat cei de la DPS.

Zdravko Krivokapici (62 de ani) este premierul desemnat al Muntenegrului, în urma alegerilor din septembrie, fiind de meserie Profesor de Inginerie Mecanică.

„Problema” linguriței s-a pus și în România, acolo unde seculariștii au susținut că ar fi o sursă de infectare. La un moment dat, statul a propus înlocuirea linguriței de împărtășanie cu lingurițe de unică folosință, propunere refuzată de Biserica Ortodoxă, după consultarea cu celelalte Biserici Ortodoxe Surori.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite