marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEPremierul Muntenegrului, acuzat că s-a împărtășit împreună cu credincioșii din aceeași linguriță

Premierul Muntenegrului, acuzat că s-a împărtășit împreună cu credincioșii din aceeași linguriță

Premierul desemnat al Muntenegrului, Zdravko Krivokapici, a fost acuzat de o parte a mass-mediei și de Organismul Național de Coordonare împotriva Covid-19 de la Podgorița, pentru că s-a împărtășit împreună cu credincioșii prezenți la Mânăstirea Cetinje unde a fost depus trupul Mitropolitului Amfilohie, decedat săptămâna trecută.

Krivokapici a participat la Sfânta Liturghie de sâmbătă, iar apoi s-a împărtășit împreună cu credincioșii prezenți la biserică. Imaginile au fost surprinse de camerele de luat vederi și l-au pus pe premierul muntenegrean în vizorul celor care se ocupă de gestionarea pandemiei. Aceștia au criticat în termeni generali, organizarea funeraliilor, cerând închiderea coșciugului Mitropolitului.

Dar cei mai vehemenți au fost oponenții politici, respectiv partidul actualului președinte, socialistul Milo Djukanovici, aflat la putere de peste 20 de ani în această țară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Contrar celor așteptate de la cineva care este în fruntea unui Guvern al cetățenilor de toate religiile și naționalitățile, el apare în public și pe rețelele de socializare în exclusivitate din poziția de propagandist religios și ca credincios al unei Biserici din Muntenegru”, au afirmat cei de la DPS.

Zdravko Krivokapici (62 de ani) este premierul desemnat al Muntenegrului, în urma alegerilor din septembrie, fiind de meserie Profesor de Inginerie Mecanică.

„Problema” linguriței s-a pus și în România, acolo unde seculariștii au susținut că ar fi o sursă de infectare. La un moment dat, statul a propus înlocuirea linguriței de împărtășanie cu lingurițe de unică folosință, propunere refuzată de Biserica Ortodoxă, după consultarea cu celelalte Biserici Ortodoxe Surori.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate