ACTUALITATEPremierul Muntenegrului, acuzat că s-a împărtășit împreună cu credincioșii din aceeași linguriță

Premierul Muntenegrului, acuzat că s-a împărtășit împreună cu credincioșii din aceeași linguriță

Premierul desemnat al Muntenegrului, Zdravko Krivokapici, a fost acuzat de o parte a mass-mediei și de Organismul Național de Coordonare împotriva Covid-19 de la Podgorița, pentru că s-a împărtășit împreună cu credincioșii prezenți la Mânăstirea Cetinje unde a fost depus trupul Mitropolitului Amfilohie, decedat săptămâna trecută.

Krivokapici a participat la Sfânta Liturghie de sâmbătă, iar apoi s-a împărtășit împreună cu credincioșii prezenți la biserică. Imaginile au fost surprinse de camerele de luat vederi și l-au pus pe premierul muntenegrean în vizorul celor care se ocupă de gestionarea pandemiei. Aceștia au criticat în termeni generali, organizarea funeraliilor, cerând închiderea coșciugului Mitropolitului.

Dar cei mai vehemenți au fost oponenții politici, respectiv partidul actualului președinte, socialistul Milo Djukanovici, aflat la putere de peste 20 de ani în această țară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Contrar celor așteptate de la cineva care este în fruntea unui Guvern al cetățenilor de toate religiile și naționalitățile, el apare în public și pe rețelele de socializare în exclusivitate din poziția de propagandist religios și ca credincios al unei Biserici din Muntenegru”, au afirmat cei de la DPS.

Zdravko Krivokapici (62 de ani) este premierul desemnat al Muntenegrului, în urma alegerilor din septembrie, fiind de meserie Profesor de Inginerie Mecanică.

„Problema” linguriței s-a pus și în România, acolo unde seculariștii au susținut că ar fi o sursă de infectare. La un moment dat, statul a propus înlocuirea linguriței de împărtășanie cu lingurițe de unică folosință, propunere refuzată de Biserica Ortodoxă, după consultarea cu celelalte Biserici Ortodoxe Surori.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...