ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Vlad Voiculescu: Am cerut o opinie de la Agenţia Naţională...

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: Am cerut o opinie de la Agenţia Naţională a Medicamentului despre Ivermectină

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut opinia Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) cu privire la eficacitatea Ivermectinei în tratamentul anti-COVID.

„Am cerut o opinie de la Agenţia Naţională a Medicamentului”, a afirmat ministrul Voiculescu, citat de News.ro.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Andreea Moldovan a afirmat că studiile legate de eficienţa Ivermectinei în tratamentul COVID-19 sunt inconsistente , deocamdată.

„Practic, ivermectina este un medicament antiparazitar folosit atât în uz uman, cât mai ales în uz veterinar. Ca utilizare umană se recomandă mai ales sub forma unor creme, în tratamentul acneei rozacee, de exemplu, astfel încât nu este un medicament actualmente care să dovedească eficienţa în tratamentul infecţiei COVID. Studiile pe care se bazează utilizarea ivermectinei sunt deocamdată inconsistente, pot să spun, din punct de vedere ştiinţific. Şi considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate şi considerate sigure şi eficiente în tratamentul COVID”, a explicat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...