ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Vlad Voiculescu: Am cerut o opinie de la Agenţia Naţională...

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: Am cerut o opinie de la Agenţia Naţională a Medicamentului despre Ivermectină

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut opinia Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) cu privire la eficacitatea Ivermectinei în tratamentul anti-COVID.

„Am cerut o opinie de la Agenţia Naţională a Medicamentului”, a afirmat ministrul Voiculescu, citat de News.ro.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Andreea Moldovan a afirmat că studiile legate de eficienţa Ivermectinei în tratamentul COVID-19 sunt inconsistente , deocamdată.

„Practic, ivermectina este un medicament antiparazitar folosit atât în uz uman, cât mai ales în uz veterinar. Ca utilizare umană se recomandă mai ales sub forma unor creme, în tratamentul acneei rozacee, de exemplu, astfel încât nu este un medicament actualmente care să dovedească eficienţa în tratamentul infecţiei COVID. Studiile pe care se bazează utilizarea ivermectinei sunt deocamdată inconsistente, pot să spun, din punct de vedere ştiinţific. Şi considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate şi considerate sigure şi eficiente în tratamentul COVID”, a explicat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate