sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEMinisterul Afacerilor Externe a expulzat 10 diplomați ruși de pe teritoriul României....

Ministerul Afacerilor Externe a expulzat 10 diplomați ruși de pe teritoriul României. Ambasadorul Valeri Kuzmin nu este printre cei vizați

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Măsura MAE are loc în contextul invaziei Federației Ruse în Ucraina și a războiului hibrid purtat în Uniunea Europeană. Mai multe state europene au expulzat la rândul lor, în ultima perioadă, diplomați din Rusia.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În urmă cu un an, România a expulzat un oficial din Ambasada Rusiei la București. Autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a lui Alexey Grishaev, pe atunci adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Da, expulzat dar împreună cu toată gloata ambasadei ucrainiene pentru afirmațiile idioate ale șefului pe tocuri volodimor pervesSSky, care a spus într-un discurs oficial din 2020, de Ziua Unității și Libertății Ucrainei, că “Bucovina de Nord a fost ocupată de români”, o poziție ce a trecut nesancționată de România,

  2. Tocmai Kuzmin trebuia sa fie primul expulzat dupa declaratia sa ca Basarabia nu a fost parte a României, „în afară de cei 22 de ani de ocupație românească”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate