ACTUALITATEMilos Zeman, președintele Cehiei: Persoanele transgender mi se par dezgustătoare. Dacă îți...

Milos Zeman, președintele Cehiei: Persoanele transgender mi se par dezgustătoare. Dacă îți faci operație de schimbare de sex, practic te automutilezi

„Persoanele transgender mi se par dezgustătoare”, a declarat duminică, într-un interviu televizat, președintele Cehiei, Milos Zeman, comentând legea din Ungaria care interzice materialele LGBT în școli, relatează Reuters.

Zeman, recunoscut pentru declarațiile sale controversate, a răspuns la o întrebare despre legea adoptată în această lună în Ungaria și care interzice răspândirea în școli a materialelor considerate a promova homosexualitatea și schimbarea de sex.

„Dacă îți faci operație de schimbare de sex, practic te automutilezi”, a declarat Zeman pentru CNN Prima. „Orice operație este un risc, iar persoanele transgender mi se par dezgustătoare”, a adăugat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Legea respectivă a fost criticată puternic de opoziția din Ungaria, de organizații de apărare a drepturilor omului și de multe state membre ale UE. La summitul UE de săptămâna trecută, premierul olandez Mark Rutte i-a cerut omologului său ungar Viktor Orban să respecte drepturile LGBT sau să iasă din blocul comunitar.

Mai mult de jumătate dintre cele 27 de țări membre ale UE s-au opus legii, însă Cehia nu se numără printre ele. Zeman a spus că a condamna legea ar însemna un amestec în treburile interne ale unei țări.

În Cehia, președintele are puteri executive limitate, însă Zeman și predecesorii săi au avut o influență puternică asupra dezbaterii publice. Zeman este de asemenea cunoscut pentru simpatiile sale pentru Rusia și China și a criticat imigrația din țările musulmane.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Viktor Orban spune că nu este împotriva homosexualilor, ci împotriva manipulării nu doar a părinților, dar și a copiilor în privința educației sexuale”, a declarat Zeman.

„Nu văd niciun motiv să nu fiu de acord, deoarece sunt complet iritat de sufragete, mișcarea ‘Me Too’ şi Prague Pride”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

De asemenea, ministrul maghiar al Justiției, Judith Varga, a explicat că legea nu se referă la homosexuali, ci la părinți și libertatea acestora de a-și crește copiii așa cum doresc.

„Legea nu se referă la homosexuali, (ci) la modul în care părinții vor să își educe copiii în materie de sex. Ungaria nu dorește să părăsească UE. Dimpotrivă, vrem să o salvăm de ipocriți”, a scris ea, pe Twitter – citește AICI continuarea.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...