sâmbătă, iunie 15, 2024
EDUCAȚIEMihnea Costoiu, rectorul UPB, pro digitalizarea educației: Școala tradițională nu-și mai are...

Mihnea Costoiu, rectorul UPB, pro digitalizarea educației: Școala tradițională nu-și mai are locul. Universitatea ar trebui să fie un actor în zona economică

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București (UPB) susține că nu ar mai fi nevoie pentru educație tradițională și că educația a devenit și o parte a unor companii „cu anumite competențe”.

Acesta a citat un studiu la Forumul Economic Mondial de la Davos, favorabil digitalizării educației, bineînțeles, conform căruia studenții ar reține între 25% și 60% în online și doar 8% în sala de curs.

„Educația nu mai este apanajul exclusiv, sau aproape exclusiv, al școlii ci este o componentă care vine din zona companiilor pe anumite competențe”, a spus Mihnea Costoiu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a spus că pandemia a accelerat, „ireversibil transformarea digitală a educației”. Costoiu a admis că cei care discută intens despre digitalizarea educației sunt „companii foarte mari”. Aceiași „jucători” sunt cei care afirmă că „educația tradițională nu-și mai are locul”.

Universitatea ar trebui să fie un actor în zona economică, a mai adăugat rectorul, în cadrul conferinței „Responsabilitatea socială a universităților din România”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Mihnea Costoiu face aceste afirmații în favoarea digitalizării, în contextul în care există un proiect de lege de digitalizare a educației, față de care există o puternică opoziție.

De altfel, barometrele realizate arată că elevii se resimt puternic după școala online, iar psihanalistul Ioana Scoruș a descris copilul rezultat dintr-o educație digitală ca un „aplatizat emoțional, lipsit măcar parțial de identitate, un cyborg perfect”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. ”Universitatea, actor în zona economică”? Intr-adevăr, acest concept, în sensul integrării cercetării universitare cu producția economică – a fost folosit și de Ceaușescu, și este folosit si azi de capitaliști, cu mult succes, dar niciodată utilitarismul economic nu poate fi pe primul plan în educație! Poate în specializările înguste postliceale, postuniversitare.
  ”Educația … vine din zona companiilor pe anumite competențe”?! – asta îmi produce spasme orwelliene…
  ”să lăsăm educația pe mâna marilor companii”? Vai-vai! Păi cam ce pohtesc marile companii? Onoare, noblețe și caractere alese, da?
  „Jucătorii” pentru care „educația tradițională nu-și mai are locul” nu sunt decât politrucii zilei de azi, tovarășe rector!
  Das ist eine kapitalisto-kommunistische Education! Mala education, vorba unui sinistru (moralmente) film al lui Almodovar!
  Filologic vorbind, tov. rector confundă (precum proștii cunoscători de engleză) educația cu studiile. In engleza învățată peste noapte, folosită în compunerea CV-urilor, nu scriem ”studii”, ci ”education”. Asta se numește ”false friends”, omonimie amăgitoare, o greșeală frecventă la traducerile mediocre ale terminologiei internaționale aparent banale. Tov. rector nu cunoaște nici engleza temeinic, nici principiile educației. Apropo, bănuiesc că și-a luat diploma la cursul de didactică și pedagogie, pentru a avea dreptul să predea în Politehnică. Vă mai amintiți ce ați învățat la acele cursuri, tovarășe rector?

 2. A trecut degeaba prin viata….daca opiniile si deciziile lui nu ar influenta negativ viata generatiilor tinere, mi-ar fi mila de el.

 3. #imbecilizarea oilor imbotnitate care accepta experimente de orice fel – fara numar – pe copiii lor. avem ce meritam. pana la urma o consider “selectie digitala”….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE