EDUCAȚIEBarometru realizat de un profesor printre elevi despre școala online: Majoritatea elevilor...

Barometru realizat de un profesor printre elevi despre școala online: Majoritatea elevilor reclamă probleme de sănătate, inclusiv depresie și stări de panică. „Nu putem funcționa fără contact fizic ,NU SUNTEM ROBOȚI”

Profesorul Ionuț Tudose, cadru didactic la Liceul Teoretic „C-tin Brâncoveanu” București și Școala Gimnazială Nr. 179 București, a realizat un barometru al școlii online printre 1245 de elevi din întreaga țară și 483 de elevi ai Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Capitală, arată un mesaj trimis pe adresa redacției R3Media.

Conform acestui sondaj,  elevii au raportat numeroase probleme cauzate de școala online: de la lipsa de eficiență a acestui tip de educație la necazuri grave de sănătate.

Astfel, „Somnul este în general mai rău decât înainte, iar majoritatea covârșitoare a elevilor reclamă probleme de sănătate asociate școlii online: lipsa mișcării fizice, dureri de cap, de gât, de spate, dureri musculare, probleme de vedere, stări de stres și oboseală, moleșeală, sentimente de nesiguranță și singurătate prin lipsa colegilor și a prietenilor”, arată una dintre concluziile studiului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Și mai grav, o treime dintre elevii intervievați au raportat atacuri de panică, stări de spaimă și depresie. O altă concluzie evidențiază faptul că „majoritatea elevilor sunt supărați din cauza depărtării fizice a profesorilor și a colegilor”. În același timp, elevii participanți la studiu consideră că „Profesorii au aptitudini tehnice mediocre pentru a se descurca în online”.

„Școala online este mai puțin eficientă decât cea tipică, metodele didactice înregistrează un ușor regres, iar elevii în general o urăsc”, este o altă concluzie a studiului. Singurul aspect pozitiv al școlii online, din punctul de vedere al elevilor, este că în perioada de stat acasă și-au îmbunătățit relația cu familia.

Studiul a fost realizat în perioada 16-22 decembrie 2020 și a conținut 45 de întrebări. Interesant este că la finalul întrebărilor fiecare respondent putea lăsa un comentariu propriu referitor la subiectul „școala online”. Majoritatea absolută sunt negative față de școala online, cel mai des întâlnit fiind „Vreau la școală”.

Iată câteva dintre cele mai interesante comentarii lăsate de copii:

„Este trist cum profesorii uită că de partea cealaltă a camerei se află tot niște oameni, cu interese diferite de ale lor și cu capacități de memorare și de înțelegere mai reduse decât ale cuiva cu studii academice, precum
profesorii”

„Îmi place școală online pentru ca nu este asa de obositor și nu mai trebuie sa fac naveta și sa umblam prin frig”

„Cred ca scoala online ne ajuta sa ramanem sanatosi dar ne este dor de colegi si profesori”

„Școala online este groaznica”
„Nu-mi place absolut deloc”
„Vreau la scoala”
„Nu îmi place pentru ca nu o înțeleg tot timpul pe doamna învățătoare”

„Concentrarea este mult mai ingreunata, însă ne e dor de socializarea fata in fata, de scrisul pe tabla, de zambetele din pauza chiar si cu masca la gura. Ne lipsesc pauzele de relaxare cu prietenii, sala de clasa, colegii fie ei si rautaciosi. Acasa este mai greu, uneori ma uit in gol si nu mi dau seama cand trece timpul. Mănânc nesănătos, nu mai am un program chiar atat de regulat, mi e dor de mersul pe jos!”

„Mă trezesc mult mai obosită decât mă trezeam pentru școala tipică..”

„Mai bine online de cu siguranță acasă de cât la școală între zeci de persoane care pot fi purtători de virus”

„Din punctul meu de vedere școala online susține o degradare completa a elevilor in privința cu pregătirea pentru viață. Când era școala obișnuită aveai anuminte responsabilitati te simteai altfel, acum nimic nu-i mai face pe elevi interesati de scoala. Tot ce a facut aceasta scoala online a fost sa ne invatam cu internetul si toate programele atat. Nu putem functiona fara contact fizic ,NU SUNTEM ROBOTI”

„Pai profesorii sunt mult mai severi si incearca sa gaseasca scuze ca sa puna note mici ca si deschiderea camerei daca nu deschidem avem 2”

„Nu mi se pare corect atunci cand profesorii predau in 5-10 minute ,asculta in restul orei (ea normal fiind de 40 de minute ,dar suntem tinuti chiar si 50 sau toata ora ). Profesorii au astepatari mult mai mari de la noi de cand facem in online , ei cred ca avem mai mult timp doar din simplul fapt ca stam acasa . Nu este adevarat!!!!!
Scoala online este ca o prajitura , daca vrei o mananci ,daca nu ,nu !!! Unii profesori nu stiu sa partajeze un ecran . Sincer,profesorii care isi dadeau interesul la scoala normala ,isi dau si pe online . Spre exemplu ,la geografie nu cred ca am intrat vreodata stresata sau panicata. Mereu domnul ne a predat si prezentat materia perfect . Niciun elev nu invata la materia lui ,deoarece se invata automat , ne prezinta materiale ppt ,word
,facem exercitii . Insa,la materiile unde doar ni se predau niste randuri si alea din sila,da ,din sila deoarece profesorii nu mai au aceeasi vlaga in ei ,unii fac curat ,gatesc in timp ce ne predau. Predand 2 3 pagini nu ne fac mai destepti ,ne pun sa invatam mecanic !! Asta se intampla si la scoala . In concluzie…scoala online este inutila !!! Majoritatea elevilor vor la scoala. Profesorii in online sunt fix pe dos de cum sunt la scoala . Sper ca parerea aceasta sa fie citita . Parerea elevului conteaza !!noi suntem viitorul tarii ,nu profesorii care maine poimane o sa iasa la pensie . Ei nu lucreaza la scoli ,licee pentru a cladii niste
elevi ,nu… ei lucreaza ca sa aibe pensie la batranete”.

„NU PREA MĂ MAI ÎNȚELEG AȘA BINE CU COLEGI”

„sunt clasa a 12-a la cel mai bun liceu din județul meu, această metoda de predare online mai mult ma “tâmpește” mi e groaza de cum sa dau bacul in conditiile in care de dinainte sa se opreasca școală fizic in toată țara, am stat tot acasa in online pentru ca era liceul carantinat și că am pierdut si materie de anul trecut..”

„Este o banala gripa.. Un banal virus. Asa cum școala nu este loc de dormit, nici acasă nu este loc de învățătură.”

„Cu timpul va deveni mai eficientă”

„Școala tipică mă făcea să mă simt inferioară și neinteligentă.
Școală online mă liniștește mai mult deoarece am anxietate iar colegi mei nu”

„Nu imi place, nu inteleg. Vreau la școală!”

„Vreau să începem semestrul 2 al anului 2021 fizic la scoala, cu toții elevii fara mediul online. E o prostie sa facem online, nu înveți nimic bun.”

„Consider ca școala online nu este benefica pentru elevi deoarece nu se mai învață că la cea tipica. În online putem copia unii de la alții pe când la școala tipica nu se întâmplă asta”

„Ar fii ceva “bun” dacă s-ar face scoala online pe bune, nu “apeluri cu profa”. Scoala online trebuie să fie cu adevărat modernă, în pas cu tot ceea ce insemna “online-ul”. Să avem clipuri cu profesori de top care prezintă informația, mai putine teme spre deloc și în schimb activități practice, jocuri ,discuții . Profesorul de la oră X să știe cum să se facă placut și cum să-și predea materia ,iar tu că elev să fii interesat de ea. Nu doar de materiile de bac , you know? Ce am enumerat mai sus,unele se aplica si școlii online și celei offline.
În primul rând trebuie să existe EGALITATE DE ȘANSE!! Suntem atâți care nu au nici macar un telefon ,dar altminteri cei care împart o amărâtă de bucată de plastic cu fire cu mai mulți frați? Unii nici măcar nu au curent! Tot ce s-a pierdut în sem. al II-lea și în acum scolar 2020-2021 , se va resimți la un moment dat în viitor, in economia ,in mentalitatea țării acesteia. Nu cred că mulți vor recupera mare lucru din noțiunile din
sem. trecut și nici din asta.
NU NE MAI PUNEȚI SA TOCIM, NU ASTA E VIITORUL TARII . Viitorul țării sunt mințile deschise care si-au dat seama că ceva nu este in regula. Nu vreti sa fim deștepți ca voi, voi ăștia de sus care vă jucați cu funcțiile astea toată ziua. De cand sunt eu elev ați schimbat miniștrii, în special pe cel al educației ca pe șosete, credeți-mă .
Îmi pare rău de țara asta frumoasă. Merita sa rămâi în România, dar, doar atâta timp încât ne uităm și noi pe cine votăm. Învățăm că avem și noi niște drepturi și cerem să ne fie salvate. Dacă fiecare dintre noi ar face în fiecare zi un lucru mic …
România peste 20, 30 ,poate 50 de ani va fi ceva . Ceva mai fain că în vest.
M-am lungit mult știu:))
Am ales să completez acest chestionar pentru că poate ,poate și parerea asta a mea și a altora va conta cu ceva .
Asta este acest lucru mic pe care-l fac pentru România mea . Tu?”

„Nu vreau sa deschid camera”

„Este mult mai bună. Sunt mai relaxată, am parte de mese calde și mă simt mai sănătoasă”

„Suntem norocoși ca am primit tablete, fata de mulți alți copii, ca avem un diriginte alături de noi și ca avem profesori care cunosc partea tehnica”

„Vrem la școala”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...